Jurnalul.ro Ştiri Observator Bob Dylan, „obrăznicit” pentru că se ascunde de Nobel

Bob Dylan, „obrăznicit” pentru că se ascunde de Nobel

Bob Dylan nu a făcut nici până acum vreun comentariu cu privire la premiul în valoare de 8 milioane de coroane suedeze (aproximativ 900.000 de dolari), în pofida tentativelor repetate ale Academiei Suedeze de a-l contacta, încă din data de 13 octombrie când a fost anunţat drept câştigător al premiului Nobel pentru literatură.

Conform presei suedeze, unul dintre membrii Academiei, Per Wastberg, a luat atitudine faţă de atitudinea lui Dylan, precizând că dacă acesta va continua să nu se lase găsit, va da dovadă de "lipsă de politeţe şi de aroganţă".

Academia Suedeză a precizat imediat că aceste comentarii nu reflectă poziţia oficială a instituţiei. Ceremonia de acordare a premiilor Nobel se desfăşoară în fiecare an la 10 decembrie, data la care Alfred Nobel a încetat din viaţă.

Dacă Bob Dylan va continua să păstreze tăcerea, ar intra în istorie drept primul laureat care a decis să ignore pur şi simplu decizia Academiei Suedeze de a-i acorda premiul.

Scriitorul, filosoful şi eseistul francez Jean-Paul Satre a refuzat premiul din 1964, însă măcar a avut o reacţie faţă de câştigarea sa, în timp ce dinspre Dylan nu se aude decât tăcerea.

Subiecte în articol: bob dylan nobel premiul nobel
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri