În toate filmele, când unul dintre personaje se spală pe dinţi la baie, în faţa oglinzii, execută această igienă a gurii în mod greşit. Actorii plimbă periuţa de dinţi de la dreapta la sânga, o operaţiune care este ineficientă, după părerea specialiștilor.
Spălatul pe dinţi este o operaţiune esenţială pentru păstrarea sănătăţii danturii. Este modul de a nu face pe placul microbilor, care se aciuiesc între dinţi, în micile carii, este evitarea rămânerii de resturi alimentare între dinţi, care se alterează, se descopun și miros neplăcut. Spălatul corect pe dinţi se face cu mişcări energice în plan vertical, imitând folosirea scobitorii pentru a îndepărta resturile alimentare rămase în dantură. Dacă se mişcă periuţa de dinţi în plan orizontal, de la dreapta la stânga, operaţiunea e compromisă, resturile nu sunt scoase dintre dinţi. Mişcările cu periuţa trebuie să fie energice, chiar să stropim oblinda din baie. Copiii trebuie să fie învăţaţi cum să se spele corect pe dinţi. În Japonia, în săli mari de sport, mii de copii sunt instruiţi să se spele pe dinţi eficient, pe muzică, prin acţiune colectivă efectivă.
Spălatul pe dinţi trebuie să se facă de minimum două ori pe zi, dimineaţa şi înainte de culcare. Copiii trebuie să se spele în gură cu apă specială, apă de gură. După mese, e bine să se mănânce un măr, un morcov crud pentru a se curăţa astfel dantura şi a se face şi un masaj al gingiilor.
Pentru a asigura sănătatea danturii, oamenii trebuie să facă un consult la stomatolog de două ori pe an. Li se inspectează dantura, eventual se descoperă în fază incipientă unele carii, se curăţă dinţii de tartru, se masează gingiile profesionist. O recomandare este ca, după scoaterea unui dinte sau a unei măsele, să nu se lase locul gol pe gingie, acolo trebuie să se facă o lucrare de înlocuire. Dacă rămâne locul gol, ceilalţi dinţi migrează, se apleacă, nu mai calcă pe ax cu dintele de pe celălalt maxilar, se instituie un haos. Nici în cazul dinţilor de lapte care cad nu se lasă dinţi stricaţi, ci se plombează. Practic, se evită extracţia unui dinte de lapte.
Măseaua care apare la 6 ani este baza întregii danturi. Măselele de minte, care se numesc aşa fiindcă răsar la 18 ani, nu au un rol important. Dacă nu sunt sănătoase sau au apărut strâmb, se extrag.