Jurnalul.ro Ştiri Externe Carles Puigdemont ar putea fi arestat

Carles Puigdemont ar putea fi arestat

Preşedintele deportat al Cataloniei, Carles Puigdemont, ar putea fi arestat dacă nu se prezintă în faţa curţii de judecată pentru a justifica implicaţia sa în declaraţia de independenţă de săptămâna trecută, potrivit afirmaţiei preşedintelui Curţii Supreme din Spania, Carlos Lesmes, scrie The Guardian.

Puigdemont, care se află în prezent în Bruxelles, a fost chemat la Curtea Naţională a Spaniei azi şi mâine. El împreună cu alţi 13 membrii ai administraţiei sale pot fi acuzaţi de rebeliune, dezordine şi utilizarea necorespunzătoare a fondurilor publice în cadrul deciziei luate de parlamentul catalan de a declara independenţă regională, vinerea trecută.

“Când cineva nu apare, după ce a fost citat de un judecător să depună mărturie, în Spania sau în orice altă ţară a Uniunii Europene, în mod normal, este eliberat un mandat de arestare”, a spus Carlos Lesmes.

Avocatul lui Puigdemont a declarat că acesta intenţionează să rămână în Bruxelles.

“Climatul nu este bun, este bine să păstreze distanţa”, a spus avocatul Paul Bekaert, joi. “Dacă îi cer, va coopera cu justiţia spaniolă şi belgiană”.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri