Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ce se întâmplă cu o colecție de artă contemporană

Ce se întâmplă cu o colecție de artă contemporană

Diversă prin conținut și formă, reunește artiști consacrați, dar și din ultima generație, prezenți în colecții private și în expoziții publice naționale și internaționale, se remarcă prin prețuri accesibile și apare rar în piața românescă de artă - acestea sunt doar câteva dintre atributele care definesc colecția de artă contemporană care este scoasă la licitație săptămâna viitoare, marți, 12 aprilie.

Studiu și Pasiune”. Licitația unei Colecții de Artă Contemporană este evenimentul care reunește maeștrii Corneliu Baba, Sabin Bălașa sau Ștefan Câlția, dar și sculptorii Ion Iancuț, Ion Irimescu sau Marcel Guguianu.

Caracterul colecției și valoarea conservatoare a prețurilor de pornire al operelor de artă oferă posibilitatea colecționarilor la început de drum, investitorilor sau celor interesați de surse alternative de plasare a banilor să achiziționeze operele unor artiști din aceeași perioadă sau o suită de lucrări semnate de același artist, întregindu-și o colecție care, de cele mai multe ori, se vinde ulterior treptat în componente separate. Exemple în acest sens sunt operele realizate de Corneliu Baba - „Dumitrițe”, cu prețul de pornire de 5.000 de euro sau „Veneția”, care are prețul de pornire de 4.000 de euro, lucrările semnate de Constantin Piliuță - „Arlechin”, cu prețul de pornire de 4.000 de euro sau „Violete”, cu prețul de pornire de 3.000 de euro, dar și sculpturile făurite de maestrul Marcel Guguianu: „Ciocârlia” sau „Elan”, care au un preț de pornire de 3.000 de euro fiecare sau „Cuplu” și „Briseis”, cu un preț de pornire de 1.500 de euro.

Valorificarea prin licitație a unei astfel de colecții, diverse dar și accesibile, pune în evidență funcția artei de tezaurizare pentru tinerii colecționari sau pentru cei care intenționează să înceapă o colecție de artă, indiferent de vârstă, dând posibilitatea să achiziționeze la prețuri avantajoase opere cu potențial de creștere a valorii în timp, precum sunt cele semnate de artistul Georges Mazilu, a cărui ultimă adjudecare a avut loc în cadrul Licitației de Primăvară - „Dansul arlechinilor” (pentru 12.000 de euro). Mazilu este prezent în cadrul evenimentului din 12 aprilie cu lucrarea „L’ange et l’angelot”, care are un preț de pornire de 4.000 de euro. 

„Studiu și Pasiune”. Licitația unei Colecții de Artă Contemporană va avea loc marți, 12 aprilie, ora 19:00. Operele din cadrul colecției pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviță în regim gratuit, în intervalul orar 10:00-20:00.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri