Jurnalul.ro Ştiri Observator Viitura de pe Dunăre se îndreaptă către România. Şedinţă operativă la Palatul Victoria, convocată de premierul Ciolacu

Viitura de pe Dunăre se îndreaptă către România. Şedinţă operativă la Palatul Victoria, convocată de premierul Ciolacu

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul Marcel Ciolacu a convocat joi, începând cu ora 16.00, o ședință operativă pentru a analiza măsurile ce se impun pe sectorul românesc al Dunării.

Premierul Marcel Ciolacu a convocat joi, începând cu ora 16.00, la Palatul Victoria, o ședință operativă pentru a analiza măsurile ce se impun pe sectorul românesc al Dunării, în condițiile avertizărilor meteorologice emise de specialiști.

La ședința operativă vor participa vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Directorul General - Administrația Națională Apele Române, Sorin Lucaci, Rădoi Ianăș de la Societatea Hidroelectrica, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Georgian Pop.

Ciclonul Ashley va genera precipitații care pot ajunge în Oltenia și Muntenia la 80-100 l/ml, dar și creșterea debitului Dunării la 9000-9500 mc/s. Pe râurile din trei bazine hidrografice ar putea fi emise avertizări cod roșu. Mircea Fechet spune că autoritățile sunt pregătite pentru a face față.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: ciolacu viitura sedinta palatul victoria
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri