Jurnalul.ro Ştiri Politică Coldea se războieşte cu „trădătorii fără ruşine” ai statului

Coldea se războieşte cu „trădătorii fără ruşine” ai statului

de Adrian Ilie    |   

Fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat, ieri, a doua oară în Comisia parlamentară de control a Servicului, ocazie cu care a afirmat că  există „trădători” care lovesc în instituţii fundamentale ale statului, pe care i-a comparat cu Iuda care l-a trădat pe Isus pentru 30 de arginţi.

 

„Aş vrea să amintesc şi de un celebru personaj biblic, al cărui nume nu aş vrea neapărat să-l dau, care în urmă cu 2000 de ani a trădat pentru 30 de arginţi. Ce dacă ulterior l-au apucat remuşcările? Lucrurile nu s-au putut repara, răul a fost făcut. Evident că, precum oricărui trădător, destinul i-a fost tragic. Constat cu îngrijorare că unii, în mod vizibil, practică acelaşi lucru cu interesele statului român, o fac la vedere, extrem de vocali şi fără pic de ruşine, ba chiar să-şi facă un titlu de glorie afectând instituţii fundamentale ale statului român”, a declarat Florian Coldea, într-o scurtă declaraţie susţinută după cele şase ore ale audierii sale. Referindu-se la protocoalele de cooperare încheiate de SRI cu alte instituţii, Coldea a afirmat că este o practică la nivel internaţional în statele UE şi NATO, fiind singura modalitate de reglementare a colaborării. „Astăzi, ca urmare a acestui atac fără precedent, SRI este în imposibilitate de a funcţiona pe infracţiuni de securitate naţională, inclusiv trădare”, susţine fostul director-adjunct al SRI. Generalul susţine că renunţarea la protocoale afectează nu doar siguranţa naţională, ci şi pe cea a partenerilor externi ai României, făcând o altă serie de referiri la „trădătorii” care ar profita de vulnerabilizarea securităţii româneşti. „Vulnerabilitatea este exploatabilă şi cineva o va face mai devreme sau mai târziu”, a spus Florian Coldea. Acesta a caracterizat implicarea unor ofiţeri SRI în procese penale ca provenind dintr-o „realitate paralelă”.

 

Florian Coldea a relatat membrilor comisiei parlamentare de control că, în perioada cât a fost numărul 2 în SRI, au existat circa 250 de beneficiari ai informaţiilor furnizate de Serviciu, majoritatea miniştri.

 

Ca şi după prima sa audiere, Florian Coldea nu a răspuns la nicio întrebare din partea jurnaliştilor

Subiecte în articol: florian coldea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri