115 copii au finalizat cu succes clasa a VIII-a
Ne întrebăm adeseori cum să măsurăm succesul, cum știm dacă efortul nostru și ajutorul vostru și-au atins scopul? Căutăm diverse măsuri care să ne demonstreze că prin metodele noastre facem bine, iar de câteva ori pe an dovezile vin de la sine. Iată, 115 copii din proiectele noastre sociale de tip școală după școală au finalizat anul acesta clasa a VIII-a, iar noi i-am însoțit, sprijinit și ghidat în ultimii ani pe drumul plin de provocări. Mai mult decât atât, 97% dintre ei vor continua studiile, fie la liceu fie la o școală profesională. Faptul că acești copii au promovat fiecare clasă, au evoluat și s-au dezvoltat din punct de vedere școlar și emoțional, s-au mobilizat pentru evaluarea națională și au ales să continue educația, depășindu-și condiția socială și limitele personale, reprezintă măsura succesului pentru noi.
Bursierii Tinere Talente oferă Seri de Operă Estivale
Dornici să vă încânte și cu mare dor de public, bursierii programului național Tinere Talente vă dau întâlnire pe esplanada Operei Naționale din București, pe 29 și 30 august. Pentru iubitorii de muzică clasică, ultimul weekend al acestei veri poate deveni o călătorie muzicală încărcată de emoție, care îi va face să uite, chiar și pentru câteva ore, de realitatea dură a acestei perioade. Adelina Cociobanu, Georgiana Dumitru, Cosmin Elisei, Paul Florescu, George Ghiță, Sergiu Garabajii, Marius Aram Niță, Fabiani Prcsina, Cornelius Zirbo, Emanuel Rupa, Isabela Stănescu și Ionuț Diaconu sunt bursierii care vor să ne împărtășească emoția și bucuria unui spectacol în aer liber, alături de muzicieni consacrați. Cele două evenimente fac parte din programul stagiunii „Seri de Operă Estivale”, incluse în Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020, proiect intițiat de Ministerul Culturii. Biletele pot fi achiziționate doar online de pe site-ul Operei Naționale din București.
Suntem în continuare alături de seniorii noștri
Pentru cei mai mulți dintre vârstnici, criza COVID-19 face ca singurătatea pe care o trăiesc să devină mult mai apăsătoare. Fără cineva care să le fie alături, să le spună o vorbă bună sau să le ofere un sprijin, mulți dintre aceștia sunt dependenți de ajutorul străinilor, al voluntarilor. Prin Fondul pentru Vârstnici și cu implicarea activă și plină de compasiune a celor peste 150 de voluntari, venim în sprijinul oamenilor singuri, oferind atât sprijin emoțional, cât și practic și material, prin procurarea și livrarea alimentelor de bază la domiciliul acestora. Împreună cu regizorul Laurențiu Tomoroga, am realizat un mini-documentar despre cum persoanele vârstnice sunt ajutate să treacă cu bine de această perioadă. Filmul participă și la o compețitie de gen organizată de o companie din SUA. Să îi ținem pumnii lui Laurențiu și să nu uităm că fiecare dintre noi are o dragoste de dat și o susținere de oferit necondiționat celor rămași singuri.
Fundația Regală Margareta a României construiește proiectele sale în jurul unui concept ce aduce împreună copii, tineri și vârstnici. Este conceptul intergenerațional prin care încercăm să evidențiem valoarea pe care fiecare persoană, indiferent de vârstă, o are în comunitate. Ne bucurăm că, în cei 30 de ani de activitate, autorități publice, ong-uri, fundații, dar și companii ne-au împărtășit valorile și au dovedit că responsabilitatea socială nu este doar o sintagmă abstractă. Anul 2020 este foarte diferit, plin de încercări, un an în care copiilor le este și mai dificil să finalizeze cursurile, tinerilor să își urmeze drumul spre o carieră iar vârstnicilor chiar să supraviețuiască. Am reușit, alături de partenerii noștri, să le oferim un sprijin esențial.