Tocmai pentru toate aceste avantaje, o listă cu sfaturi și trucuri care să te ajute să-ți păstrezi părul drept și strălucitor nu poate să fie decât utilă.
Sfaturi de la hairstyliști
Este de evident că cea mai bună soluție este să apelezi la servicii profesionale, dar cum acest lucru nu poate fi realizat în fiecare zi, fii foarte atentă și învață cum reușește un hairstylist să pună în ordine fiecare fir de păr. Pentru a obține un păr perfect drept vei vedea că acesta lucrează cu foarte multă blândețe și respectă două reguli esențiale.
Prima este aceea de a nu utiliza niciodată căldura pentru a usca părul. Ai putea folosi feonul la treapta cu aer rece sau cu temperatura cea mai scăzută. În timpul uscării utilizează un pieptene sau o perie cu dinți rari și piaptănă părul cu mișcări lungi și lente. A doua este să asiguri părul cu un ser pentru protecție termică înainte de a folosi placa de par, fără de care părul nu poate fi cu adevărat finisat perfect drept, fără fire electrizate.
Este important ce fel de placă utilizezi. Dacă îți iubești părul, atunci vei alege mereu una cu tehnologie ionică. Ionii produc o sarcină negativă, ceea ce determină aplatizarea cuticulelor, finisajul fiind unul strălucitor. În plus, părul nu se dehidratează.
Ai grijă cum și cu ce te speli pe cap
Folosește un șampon ușor și de fiecare dată balsam. Acesta hidratează părul, contribuie la rezistența lui și te va ajuta în etapele ulterioare de îndreptare termică a părului. Unul dintre secretele unui păr care se păstrează drept și rămâne strălucitor după ce va fi finisat cu placa este să te clătești cu apă rece. Prin rece se înțelege o apă la temperatura corpului sau, dacă este posibil, puțin mai jos, undeva la 30 de grade. Apa rece strânge cuticulele și este garanția unui păr care rămâne hidratat.
Este și mai important felul în care îți usuci părul imediat după baie. Dacă ești tentată să-ți înfășori părul în prosop și să-l freci pentru a elimina apa, nu o face! Frecarea, chiar și blândă, încurcă firele, mai ales dacă ai un păr lung, și poate duce la rupere și despicarea vârfurilor. În plus încurajează ondularea firelor de păr. Cea mai bună metodă este să scurgi excesul de apă prin presare de sus în jos.
Un alt sfat important este să nu te speli pe cap în fiecare zi. Ideal este la 2-3 zile, evident cu excepția situațiilor când părul tău are nevoie de curățare. Dacă te speli frecvent, folosește un șampon delicat și șamponează părul o singură dată.
Fii blândă cu părul tău
Recomandarea se referă la modul în care îl piepteni. Părul ud se piaptănă doar cu perii cu dinți rari și cu mișcări lente. Nu trage, nu-l brusca. Eventualele șuvițe încurcate, mai ales dacă ai părul lung, abordează-le cu maximă atenție și răbdare.
În funcție de tipul părului tău (uscat, gras, fir gros sau subțire), de lungime, de alte tratamente la care a fost supus anterior (vopsire, permanent, decolorare) alege un ser de îngrijire adecvat. Este bine să respecți indicațiile producătorului în ceea ce privește cantitatea și ritmul de utilizare și să iei în calcul că mai mult nu înseamnă mai util.
Dacă folosești un feon, ține-l astfel încât fluxul de aer să fie paralel cu părul, pe direcția de sus în jos. Nu permite părului să fluture și nu îndrepta jetul de aer din spate în față.
În loc de final un sfat în plus. După ce finisezi părul cu placa stabilizează-l cu un produs pentru strălucire. Acesta are mereu și un important rol protector, ferind părul de factorii agresivi din mediu (noxele poluante, radiațiile UV).
Sursa foto: Shutterstock.com