Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Diferența dintre sosul marinara și sosul de roșii

Sfaturi în bucătărie. Diferența dintre sosul marinara și sosul de roșii

de Redacția Jurnalul    |   

Sosul marinara și sosul de roșii se folosesc în bucătăria italiană. Ambele sunt preparate din roșii, dar compoziția și utilizarea lor este diferită. 

În timp ce sosul marinara este aromat, sosul de roșii este mai simplu. 

Sosul marinara

Este preparat din roșii proaspete sau conservate, usturoi, ulei de măsline, ceapă și ierburi aromatice precum busuiocul și oregano. Uneori, pot fi adăugate și alte ingrediente precum ardei iute sau zahăr. Este cunoscut pentru textura sa mai groasă și aroma complexă.

Poate fi folosit în diverse preparate, cum ar fi paste, pizza, legume la cuptor, fructe de mare sau carne. 

Sosul de roșii

Sosul de roșii se prepară doar din roșii, proaspete sau conservate, la care se a daugă sare și zahăr pentru a echilibra aciditatea. Este folosit ca bază pentru supe, tocănițe sau alte preparate.

Cele mai comune ingrediente care însoțesc roșiile sunt usturoiul, ceapa, uleiul de măsline și ierburi aromatice, precum busuioc și oregano.

Este folosit la paste, pizza, tocănițe, supe sau diverse preparate de carne sau legume. Este bogat în vitamina C și licopen, potrivit hellotaste.ro.

Subiecte în articol: sosuri
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri