Jurnalul.ro Tech Gadget Google a arătat pentru o zi casa „smart”. Fiecare încăpere are un microfon, o cameră și un ecran

Google a arătat pentru o zi casa „smart”. Fiecare încăpere are un microfon, o cameră și un ecran

Compania Google a pus într-o casă de milioane de dolari din San Francisco toate dispozitivele și gadget-urile lor. Demonstrația de o zi a scos în evidență mai multe funcții ale noului Google Assistant care vor fi lansate săptămânile ce urmează. Există recomandări de rețete culinare pe ecrane inteligente și alarme modificate pentru copii, înregistrate de actori din desenele animate populare.

Turul a fost și șansa de a înțelege cum își imaginează Google viața oamenilor, a părinților, dar și dormitul în centrul atâtor produse. Smart Speaker-urile au înnoit piața caselor smart, care era chinuită înainte de Alexa, asistentul vocal al celor de la Amazon. Acum, companiile mari, incluzând Amazon, Samsung, Apple și Google, se luptă să atragă clienții în propriul ecosistem.

Personalitățile asistenților sunt diferite, dar lucrurile pe care le fac sunt în mare aceleași. În modelul casei Google, cele mai multe electrocasnice sunt conectate la internet sau pot fi aprinse prin comenzi vocale. Comunicarea este constantă peste tot – între camere și membrii familiei care nu sunt în casă.

O funcție lasă un membru al familiei să trimită un mesaj în toate camerele, precum ”Ajung acasă în 20 de minute, aprinde fierbătorul de orez”. Dacă faci mizerie când gătești, spune-i lui Google să trimită aspiratorul robotic.

Parentingul este noua zonă tare a asistenților vocali. Cere-i lui Google să le citească copiilor înainte să adoarmă, iar el le spune povești despre Dora și Mickey Mouse. Dacă preferi să citești tu însuți, Google te ajută și îți pune muzică și efecte sonore pe fundal. Alarmele îi ajută pe părinți să gestioneze nevoile și datoriile copiilor. Dacă vrei să-i trezești, spune-i lui Google să aprindă lumina în cameră sau să pună muzică, în timp ce tu îți bei cafeaua în bucătărie.

În dormitorul părinților, îl poți ruga pe Google să-ți citească știrile și să-ți fiarbă cafeaua.

Asistenții smart poate că au început ca radiouri, dar casa Google are un microfon, o cameră și un display în toate camerele sale.

Viitorul pe care îl vinde Google poate părea prea mult și prea scump, dar ar fi foarte avantajos pentru o familie ocupată. Mai puțin dacă pică curentul. Atunci părinții ar trebui să fie părinți de unii singuri.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri