Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Greșelile alimentare care provoacă îngrășarea

Greșelile alimentare care provoacă îngrășarea

Fluctuațiile de greutate sunt unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care se confruntă 80% dintre oamenii din întreaga lume. Pierderea și creșterea în greutate pot fi cauzate de afecțiuni, însă și de alimentație, cel mai des, scrie clickpentrufemei.ro.

Ce provoacă îngrășarea

Știm că alimentația este necesară pentru buna funcționare a organismului, nu? Așadar, avem nevoie de mâncare în mod regulat pentru a ne menține sănătoși și activi; totuși, atunci când nu știm cât de mult și de ce trebuie să mâncăm pentru menținerea sănătății, există riscul să consumăm mai multe alimente decât sunt necesare. În astfel de cazuri, mai ales când alimentele nu sunt metabolizate ci stocate sub formă de grăsime în corp, apare creșterea în greutate.

Iar acumularea de grăsimi în exces în organismul nostru poate duce la un indice de masă corporală (IMC) anormal. În cazul în care IMC-ul este mai mare decât intervalul normal, ar putea fi provocate o serie de boli, inclusiv obezitate, dureri articulare, colesterol mărit, hipertensiune arterială, boli de inimă etc.

Așadar, acumularea excesului de grăsimi în organism este nesănătoasă și duce la boli de inimă în cele din urmă. Acum știm că anumite obiceiuri sănătoase, cum sunt consumarea unei diete echilibrate, antrenamentul fizic regulat, reducerea stresului etc. ne pot ajuta să ne menținem sănătoși.

În mod similar, există anumite obiceiuri rele pe care le putem răscumpăra în mod regulat, cu bună știință sau în necunoștință de cauză, care ar putea dăuna sănătății noastre. De exemplu, fumatul este un obicei pe care îl avem conștient, punându-ne astfel sănătatea în pericol. Iar consumul excesiv de orez alb și a pâinii albe, despre care știm că sunt nesănătoase, este un obicei urmat inconștient.

Subiecte în articol: ingrasare greșeli alimentare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri