Piureul de cartofi este pe ultimul loc în ceea ce priveşte confortul gătitului şi probabil că l-ai preparat într-un mod greşit toată viaţa ta. Majoritatea oamenilor fierb cartofii, îi scurg peste chiuvetă şi adaugă unt, lapte sau smântână înainte de a zdrobi cartofii.
Potrivit bucătarului şef Tyler Florence, citat de Food Network, această metodă distruge toată savoarea preparatului. „Cartofii au o aromă foarte delicată, minerală, iar atunci când îi găteşti în apă şi torni apa peste ei, iei toată aroma cartofilor”, a declarat acesta pentru PopSugar.
Bucătarul recomandă prepararea cartofilor în unt, lapte sau smântână pentru ca toată aroma şi tot gustul cartofilor să nu se piardă. El recomandă tăierea cartofilor în bucăţi mari şi punerea acestora într-o cratiţă alături de ce ingredient preferaţi.
A adăugat: „atunci când sunt fragezi, pun o strecurătoare într-un bol. Trec cartofii prin strecurătoare, iar smântâna se va depune dedesubt. Atunci pun cartofii înapoi în oală şi îi las la infuzat în crema de smântână cu usturoi. Veţi obţine o aromă incredibilă”, citează The Sun.