Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Înghesuială mare în locuinţele românilor

Înghesuială mare în locuinţele românilor

În Uniunea Europeană (UE), 17,2% din populație trăia în gospodării supraaglomerate în 2019, ceea ce înseamnă că nu avea suficiente camere în comparație cu dimensiunea gospodăriei. Cele mai suprapopulate locuinţe se găsesc în România, unde aproape 50% din populaţie trăieşte în spaţii suprapopulate, potrivit Eurostat. Pe locurile următoare se află Letonia, unde 42,2% din populaţie trăieşte în locuinţe supraaglomerate, Bulgaria (41,1%), Croația (38,5%) și Polonia (37,6%). Comparativ cu anul precedent, ponderea populației care stă în locuințe supraaglomerate a scăzut ușor în toate aceste țări, cea mai puternică scădere înregistrându-se în Polonia (-1,6 pp). Situaţia a devenit şi mai gravă anul trecut, din cauza epidemiei de coronavirus. Locuinţele par mai mici şi mai aglomerate, cu copii care se joacă în aceeași cameră cu părinții care sunt în telemuncă, arată statistica Eurostat.

 

Comparativ cu anul precedent, ponderea populației care locuiește în locuințe supraaglomerate a scăzut ușor în toate aceste țări, cea mai puternică scădere înregistrându-se în Polonia (-1,6 pp). 

 

La capătul opus al scalei, cele mai scăzute rate de supraaglomerare s-au înregistrat în Cipru (2,2%), Irlanda (3,2%), Malta (3,7%) și Țările de Jos (4,8%)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri