Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Localitatea din nordul României care atrage turiști din toată lumea: "Te simţi binevenit"

Localitatea din nordul României care atrage turiști din toată lumea: "Te simţi binevenit"

de Redacția Jurnalul    |   

O localitate din nordul țării atrage turiști din toate colțurile lumii pe tot parcursul anului. Tradițiile românești, peisajele de poveste şi mâncarea delicioasă îi conving pe mulţi să revină.

De sărbătoarea Rusaliilor încă se mai găsesc locuri de cazare în satul Breb, din Maramureș. Majoritatea turiștilor din acest sfârșit de săptămână sunt din București și Constanța. 

"Nu ne facem griji pentru că ne mai odihnim ca să avem putere pentru lunile iulie şi august când avem foarte mulţi. Când şi-au făcut rezervări turiştii pe care îi aveţi acum de Rusalii? Cam din luna februarie, martie", spune Ileana Bozai, administrator pensiune.

Ulițele pietruite, mâncarea și ospitalitatea localnicilor îi conving pe mulţi să revină. 

"E foarte frumos şi, în special, toţi oamenii sunt foarte prietenoşi. Te simţi binevenit. Este pentru prima dată când sunt aici, şi pentru câteva zile sunt atât de multe lucruri de văzut. Cred că ar fi drăguţ să vizitez şi în alte anotimpuri", spune Elise, o turistă din Olanda. 

Pentru sejurul de Rusalii costul unui pachet turistic este de 350 de lei/noapte/cameră, iar turiştii au parte şi de demipensiune. Contra cost, pot face plimbări cu trăsura sau se pot bucura de seri cu ceterași, potrivit observatornews.ro.

Subiecte în articol: breb maramures turişti rusalii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri