Jurnalul.ro Ştiri Locale Lupte cavalereşti, concerte în aer liber şi degustari de mâncăruri preparate după vechi reţete la Castelul Corvinilor

Lupte cavalereşti, concerte în aer liber şi degustari de mâncăruri preparate după vechi reţete la Castelul Corvinilor

Peste 500 de obiecte medievale reunite într-o expoziţie de gen, lupte cavalereşti, un concert simfonic în aer liber, dar şi o degustare de mâncăruri preparate după vechi reţete, vor fi principalele puncte de atracţie ale Festivalului Medieval, programat să aibă loc duminică, începând cu ora 12,00, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Evenimentul este organizat în parteneriat de Asociaţia pentru Promovarea Istoriei şi Artei Medievale - Lupus Dacus din Arad, Primăria Hunedoara şi Castelul Corvinilor, cu scopul promovării monumentului istoric în rândurile turiştilor.

"Manifestarea culturală face parte din strategia de promovare a Castelului Corvinilor. Este o continuare a unor evenimente similare ce au fost organizate şi vor continua să aibă loc la acest frumos castel medieval", a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Elena Iancău.

Turiştii care vor veni duminică la castel vor avea prilejul să asiste, în cele două curţi ale monumentului, la o şcoală de lupte medievale, vor vedea cum se dansa la curţile domneşti şi vor putea pătrunde tainele instrumentelor muzicale de acum câteva sute de ani.

Pe platoul din spatele castelului vor avea loc scene de lupte cavalereşti în care vor evolua cascadori şi cai special dresaţi pentru astfel de acţiuni, iar în curtea din faţă vizitatorii vor putea să vadă una dintre cele mai mari expoziţii private de obiecte medievale din România.

"Sunt peste 500 de obiecte pe care le-am strâns în decursul anilor în cea mai mare expoziţie de Ev Mediu. Expoziţia se numeşte 'Medievalum' şi cuprinde, între altele, şapte tunuri, peste 120 de săbii şi spade, armuri, coifuri, cămăşi din zale, veşminte cavalereşti şi pentru domniţe, instrumente muzicale din acea perioadă", a explicat preşedintele Asociaţiei Lupus Dacus, Andrei Moţ.

În expoziţie mai sunt prezentate obiecte ce au aparţinut actorului Sergiu Nicolaescu şi au făcut parte din recuzita filmelor "Dacii şi Romanii", "Nemuritorii" şi "Mihai Viteazul".

În cursul serii, iubitorii muzicii vor putea lua parte la un concert medieval simfonic susţinut de muzicieni profesionişti de la Opera Naţională Română şi Filarmonica "Banatul", ambele din Timişoara, reuniţi în formula "Lupus Dacus Orchestra", şi de "Paladinii" de Terra Medies.

"Vom cânta singurul proiect medieval simfonic din România, compoziţia şi orchestraţia fiind ale noastre", a arătat Andrei Moţ.

Festivalul Medieval de la Castelul Corvinilor se va încheia cu dansuri şi jonglerii cu foc. AGERPRES

Subiecte în articol: festival castelul corvinilor
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri