Ingredientul secret pe care trebuie neapărat să îl adaugi în dulceață pentru a nu se zaharisi. Gospodinele trebuie să știe acest truc
Însă pentru ca dulceața să nu se zaharisească înainte de ne bucura de gustul ei delicios, trebuie să afli incredientul care o ajută să reziste mai mult timp.
Acestea se prepară prin fierberea fructelor întregi și adăugarea zahărului. Aceasta trebuie să conțină cel puțin 50% zahăr iar fructele să fie proaspete.
Dulceața se poate consuma la micul dejun, pe o felie de pâine cu und dar și în diverse prăjituri, printre care savuroasele clătite.
Deși nu este greu de preparat, ai nevoie să știi o metodă simplă pentru a se menține mai mult timp. Astfel, pentru a nu se zaharisi în cămară, trebuie adăugată zeamă de lămâie. Nu este nevoie de o cantitate mare, fiind suficient sucul de la o jumătate de lămâie. Este important să știi că acesta este un conservant natural pentru multe preparate culinare.
Zeama de lămâie se adaugă în dulceață chiar înainte de a lua de pe foc oala în care fierb fructele, scrie spynews.ro.