Jurnalul.ro Ştiri Social Negocieri cu geamuri sparte la Arcelor

Negocieri cu geamuri sparte la Arcelor

Aproximativ 700 de angajaţi ai combinatului siderurgic gălăţean au declanşat, ieri, un protest spontan în interiorul unităţii, nemulţumiţi de oferta salarială pe care conducerea a făcut-o în cadrul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă (CCM). Siderurgiştii au scandat „Hoţii! Hoţii!” şi au spart geamul de la uşa sediului administrativ. 

Conducerea combinatului nu a comentat incidentul, însă a precizat că "ArcelorMittal Galaţi îşi exprimă hotărârea de a continua dialogul cu partenerii sociali, în cadrul stabilit de lege, pentru a se asigura deopotrivă sustenabilitatea uzinei, dar şi viitorul locurilor de muncă". 

Purtătorul de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crişan, a spus că înţelege nemulţumirea angajaţilor şi este decis să recurgă la toate măsurile de luptă sindicale legale, dacă administraţia combinatului nu va da curs solicitărilor de majorare salarială cu 20%. 

Negocierea CCM ar fi trebuit să se încheie pe 15 ianuarie, dar pentru că oferta salarială nu i-a mulţumit pe angajaţi, părţile au convenit să prelungească discuţiile până pe 26 ianuarie.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri