"În acest an, mesajul consilierilor din PNL a fost că vor să vadă propunerea mea de buget şi să discutăm ulterior, deci această propunere de buget este întocmită împreună cu colegii din USR şi PMP. Desigur că vom avea o discuţie, dar probabil nu săptămâna asta care începe, ci următoarea, când o să aibă timp să analizeze. Legea ne spune că timp de 15 zile trebuie să lăsăm bugetul în dezbatere publică şi încurajez cetăţenii să facă observaţii pe proiectul de buget. După cele 15 zile, putem să convocăm şedinţa de Consiliu General, care va aproba bugetul", a spus Nicuşor Dan.
Edilul general a explicat care este componenţa bugetului.
"Am pus în buget 6 miliarde - venituri, parte din impozitul pe salarii al bucureştenilor şi venituri proprii, plus încă 425 de milioane, care sunt achiziţii pe fonduri europene, pe care noi le-am plătit în 2023, dar care ne vor fi decontate în 2024. Deci, cu totul, excluzând viitoare fonduri europene şi excluzând aceste sume care doar tranzitează conturile noastre, este un buget de 6,5 miliarde de lei", a precizat primarul, precizând că subvenţiile la energie termică şi transport au fost evaluate la circa 1,1 miliarde de lei fiecare.
Printre priorităţile Primăriei Capitalei sunt refacerea a 70 km din reţeaua de termoficare, un program de promovare a sportului în rândul elevilor, în valoare de 20 de milioane de lei, reabilitarea a 50 km de linie de tramvai, înlocuirea a 30 de locuri de joacă, crearea Băncii de ţesuturi la Spitalul Colentina, refacerea sistemelor electrice în spitalele din subordinea Primăriei Generale.