Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa se va întâlni săptămâna viitoare cu rudele ostaticilor israelieni

Papa se va întâlni săptămâna viitoare cu rudele ostaticilor israelieni

de Redacția Jurnalul    |   

Papa Francisc se va întâlni săptămâna viitoare cu rudele ostaticilor israelieni deținuți de militanții Hamas în Gaza, a declarat vineri o sursă citată de Reuters.

Sursa respectivă a spus că 12 rude se vor întâlni cu Papa miercuri dimineața devreme, înainte de audiența generală săptămânală.

Numărul doi de la Vatican, cardinalul Pietro Parolin, a declarat vineri că Sfântul Scaun consideră că eliberarea ostaticilor și o încetare a focului - pe care Israelul a exclus-o până acum - sunt două "puncte fundamentale" pentru rezolvarea crizei.

De asemenea, Parolin a declarat că Vaticanul lucrează la o întâlnire între papă și rudele ostaticilor, dar nu a dat un termen: "Lucrăm la ea și sperăm să o realizăm cât mai curând posibil".

"Eliberarea ostaticilor este unul dintre punctele fundamentale pentru rezolvarea situației actuale, ținând cont de aspectele umanitare ale celor care sunt reținuți - bărbați, femei, copii, nou-născuți, femei însărcinate", a declarat Parolin, secretar de stat al Vaticanului.

Aproximativ 240 de ostatici au fost luați de atacatorii Hamas când au luat cu asalt sudul Israelului la 7 octombrie.

Papa Francisc a făcut numeroase apeluri pentru eliberarea lor și pentru încetarea focului.

Livrările de ajutoare ale ONU în Gaza au fost suspendate din nou vineri din cauza lipsei de combustibil și a întreruperii comunicațiilor, adâncind suferința a mii de palestinieni înfometați și fără adăpost, în timp ce trupele israeliene se luptau cu militanții Hamas în enclavă.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: papa francisc rude ostatici
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri