Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziții de amploare în județul Ialomița

Percheziții de amploare în județul Ialomița

de Redacția Jurnalul    |   

Peste 200 de polițiști participă la o operațiune de amploare într-o comună din județul Ialomița. Ei caută mai multe persoane cercetate pentru „nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de aramă fără drept, lovirea sau alte violențe, amenințarea, distrugerea și violarea de domiciliu”.

Poliția Română anunță că miercuri dimineață „peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică și Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, pun în executare 17 mandate de percheziție domiciliară, în 17 locații, din comuna Bărbulești, județul Ialomița”.

Acțiunea este organizată într-un dosar penal, instrumentat la nivelul Poliției Municipiului Urziceni, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni.

Anchetatorii mai anunță că „în cauză, se efectuează cercetări față de 14 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de aramă fără drept, lovirea sau alte violențe, amenințarea, distrugerea și violarea de domiciliu”.

„Această acțiune este derulată pe baza unor date și informații obținute de IPJ Ialomița, cu privire la escaladarea unui potențial conflict, între două familii din Bărbulești. Operațiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița, Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, echipelor canine, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale IGPR și efectivelor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ialomița. Totodată, la activitățile din Ialomița, operațiunea beneficiază de suport din partea IGAV din cadrul MAI. Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor cercetate”, au transmis anchetatorii.

Aceștia mai anunță că „persoanele de interes depistate vor fi conduse la sediul poliției pentru amprentare, fotografiere și audiere, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: politia perchezitii ialomita
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri