Inspirați de atmosfera intimă a serilor petrecute între prieteni, în sufragerii elegante sau la țară, în șură, Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan și-au dorit să aducă un strop din această stare în cotidian – în spațiul urban și în viața noastră derulată în viteză. Au adunat cele mai frumoase povești despre ei și despre lucrurile care îi inspiră și au pus la cale un eveniment care adună publicul printre muzicieni și strânge muzicienii în rândul publicului.
Îmbinând texturi din lumea clasică cu dinamica de dans și forța tribală a bandului alternativ, muzica lor lumească le oglindește rădăcinile bucovinene, moldovenești, sud-dunărene și balcanice. Spectacolul reunește deopotrivă cântece noi și piese deja consacrate, prezentate într-o lumină cu totul nouă. Bariera invizibilă dintre public și artiști se dizolvă cu totul. Întreaga sală devine o scenă, iar cei prezenți nu doar ascultă, ci simt muzica prin vibrația fiecărui instrument.
Pentru a construi universul GAZDA, artiștii au lucrat cu scenografa Alina Petrovschi și lighting designer-ul Alin Popa. Printre muzicienii pe care spectatorii îi vor asculta live pe 31 ianuarie și 1 februarie se numără: Philip Goron (tobe/ percuție), Alex Corlan (bass), Lucian Naste (chitară), Ioana Turcu (flaut), Alice Hristudor (harpă), Diana Ciudin (vioară), Sarah Andreescu (vioară), Mihail Grigore (violoncel/ voce) și Răzvan Florescu (vibrafon).
Despre Mădălina Pavăl
Mădălina Pavăl activează deja de 10 ani pe scena muzicii alternative. Tot atunci s-a mutat în București unde a studiat la Universitatea de Muzică. Și-a adus cu ea poveștile și rădăcinile bucovinene. Primul proiect în care le-a dat viață a fost alături de trupa Subcarpati, împreună cu care a cântat timp de 3 ani.
Albumul ei de debut, Oamenii se fac dor (2019), a fost o colecție de 7 cântece reinterpretate din folclorul nostru. A urmat apoi scurtmetrajul „Ieși, Soare!”, care a anunțat formula de orchestră, cu cei 12 muzicieni care i s-au alăturat. Din 2020 începe o strânsă colaborare cu studioul Unda Recording, iar în 2021 a compus, împreună cu Alexei Țurcan, tema principală a melodiei de pe coloana sonoră a documentarului România Sălbatică. Tot împreună cu Alexei a pus bazele unei formule de performance ce se numește Mădălina Pavăl Orchestra. Muzica lor a ajuns în toată țara - la festivaluri mici și mari, în piețe, în păduri, biserici și concepte create special de ei.
Despre Alexei Țurcan
Compozitor, producător și multi-instrumentist român, Alexei este cunoscut pentru partitura aclamatului documentar România sălbatică, pentru care a primit premiul Gopo pentru cea mai bună coloană sonoră originală în 2022. Născut în Republica Moldova, a studiat acordeonul și s-a mutat în România în anii adolescenței. A fost membru al trupei Travka - una dintre cele mai influente trupe alternative din România. Ca interpret, producător sau aranjor a colaborat cu Mădălina Pavăl, Lucia, Alexandrina, Golan, Muse Quartet și multe alte proiecte. În ultimii 10 ani s-a remarcat ca autor de coloane sonore originale pentru spectacole de teatru, producții cinematografice sau instalații imersive.