Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski, în SUA: „Suntem mai aproape de sfârșitul războiului”

Zelenski, în SUA: „Suntem mai aproape de sfârșitul războiului”

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele Volodimir Zelenski susține că Ucraina se apropie de sfârșitul războiului cu Rusia și pregătește un plan de victorie pentru asta.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu acordat luni pentru ABC News, că Ucraina se apropie de sfârșitul războiului cu Rusia, adăugând că președintele rus Vladimir Putin ar fi „speriat” de incursiunile ucrainene din regiunea Kursk, informează AFP.

Zelenski este prezent în Statele Unite pentru a participa la Adunarea Generală a ONU și urmează să prezinte un „plan de victorie” la Casa Albă în această săptămână.

Zelenski a subliniat că acțiunile decisive din partea Statelor Unite ar putea accelera sfârșitul războiului în 2024. „Avem o oportunitate reală de a întări cooperarea între Ucraina și SUA”, a scris acesta pe Telegram, după o întâlnire cu o delegație bipartizană din Congresul american.

Zelenski a făcut apel la Washington și la partenerii săi să continue sprijinul pentru Ucraina, în contextul în care SUA și aliații au furnizat ajutor financiar de proporții și au impus sancțiuni împotriva Moscovei.

Președintele ucrainean a vorbit și despre incursiunea din regiunea rusă Kursk, pe care o consideră un punct slab al lui Putin. „Este foarte speriat... pentru că oamenii lui au văzut că nu poate apăra tot teritoriul”, a mai spus Zelenski.

Planul său de victorie, care va fi detaliat la Washington, ar include o accelerare a aderării Ucrainei la NATO, în ciuda faptului că Moscova a declarat că nu va tolera acest lucru.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri