Jurnalul.ro Ştiri Locale Probleme la Petroșani. Dozele de vaccin au fost congelate din greșeală

Probleme la Petroșani. Dozele de vaccin au fost congelate din greșeală

Vaccinare a debutat problematic la Petroșani, unde toate dozele de vaccin au fost congelate, deși acestea ar fi trebuit depozitate la o temperatură de 2 grade.

În urma greșelii, Direcția de Sănătate Publică a luat decizia de a concedia asistenta comunitară. Alte doze de vaccin pentru imunizarea a 60 de persoane au fost trimise de la Deva și Hunedoara, potrivit replicahd.ro.

Peste 196.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, din 27 decembrie și până în prezent. În prima etapă de vaccinare au fost imunizate cadrelor medicale.

În cea de-a doua etapă de vaccinare s-au înscris peste 300.000 de persoane, în ultimele trei zile, de când platforma pentru programare a fost lansată.

Ca modalitate de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat cel mai mult individual, direct în platformă - 138.962 de persoane. Alte 29.282 de persoane s-au programat prin intermediul medicilor, 47.946 de persoane telefonic, prin Call Center, iar 83.919 persoane prin intermediul angajatorului.

STS precizează că numărul maxim de accesări simultane ale platformei programare.vaccinare-covid.gov.ro în cursul zilei de luni se ridică la 23.000 de utilizatori.

Subiecte în articol: petroşani vaccin vaccin anti-covid
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri