Jurnalul.ro Ştiri Externe Producția de piese pentru avioane este blocată de lipsa de muncitori

Producția de piese pentru avioane este blocată de lipsa de muncitori

Compania canadiană Mitchell Aerospace are o afacere în plină expansiune, dar și un deficit de personal care se răsfrânge de la Boeing la Airbus. Producătorii de aeronave fac eforturi pentru a crește producția, dar forța de muncă este scăzută, potrivit Reuters.

Furnizorul de piese de avion cu sediul la Montreal are un portofoliu de comenzi de la clienți precum Raytheon Technologies, în timp ce producătorii de aeronave fac eforturi pentru a crește producția după o scădere de doi ani.

La fel ca alte companii care furnizează piese turnate de precizie pentru orice, de la trenul de aterizare la componente de motor, Mitchell Aerospace se confruntă cu o lipsă de forță de muncă care se așteaptă să afecteze producția de avioane până în 2023.

„Este doar un uragan în fabrică”, a declarat președintele companiei, Guillermo Alonso. ”Pur și simplu nu mai este timp. Este vorba doar de a produce, produce, produce, produce și de a găsi modalități de îmbunătățire a productivității”,

O economie globală în curs de încetinire a început să destindă unele lipsuri din lanțul de aprovizionare care au afectat producătorii și au contribuit la inflație. Cererea de transport maritim și aerian s-a domolit, vânzările de cipuri încetinesc, iar prețurile mașinilor de ocazie din Statele Unite sunt în scădere.

Dar producătorii de piese de avion încă se resimt de pe urma reducerilor profunde de locuri de muncă întreprinse atunci când avioanele au fost ținute la sol în timpul pandemiei, un semn al cât de inegală rămâne criza lanțului de aprovizionare.

În Statele Unite, ocuparea forței de muncă în sectorul aerospațial este cu 8,4% sub nivelul de dinaintea pandemiei. În provincia Quebec, unde se află Mitchell, industria trebuie să ocupe 38.000 de locuri de muncă în următorul deceniu, potrivit grupului de comerț din industrie Aero Montreal.

Marii producători de piese turnate, precum Precision Castparts Corp. de la Berkshire Hathaway Inc. și Howmet Aerospace din Pittsburgh, care aprovizionează Boeing, Airbus și General Electric, fac angajări după ce au redus personalul în 2020.

Dar este nevoie de timp pentru a instrui noii angajați. Directorul executiv al Boeing, David Calhoun, a avertizat că forța de muncă va rămâne un blocaj pentru industrie timp de ani de zile.

„Nu văd că acest lucru se va rezolva prea curând”, a declarat Calhoun la o conferință a Camerei de Comerț a SUA în această lună.

Problema este cea mai acută în industria turnătorilor, care necesită multă forță de muncă și este greu de automatizat. Într-un sondaj recent al Jefferies, aproape trei sferturi dintre producătorii de echipamente aerospațiale au citat piesele turnate ca fiind cea mai mare sursă de criză.

Compania privată Mitchell Aerospace încurajează personalul să facă ore suplimentare, mărește salariile cu 4,75% și oferă lucrătorilor prime de recomandare. De asemenea, încearcă să angajeze mai multe femei, imigranți și refugiați din Ucraina.

Unii furnizori de piese turnate au nevoie de până la 72 de săptămâni pentru a onora comenzile, a declarat David Wireman, director general la AlixPartners.

Creșterea ratelor dobânzilor și incertitudinea economică tot mai mare fac companiile să fie precaute în ceea ce privește creșterea capacității, având în vedere temerile că cererea s-ar putea prăbuși, a spus el. „Va fi o perioadă dificilă pentru o bună bucată de timp”.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri