Jurnalul.ro Ştiri Locale Protocol de înfățișare între Hunedoara și provincia Shaanxi din China

Protocol de înfățișare între Hunedoara și provincia Shaanxi din China

Un protocol de înfrăţire între judeţul Hunedoara şi provincia Shaanxi din China a fost semnat de conducerea Consiliului Judeţean şi reprezentanţii unei delegaţii guvernamentale chineze aflaţi în vizită locală pentru două zile. 

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, delegaţia numeroasă, condusă de Zhuang Changxing, ministru al Departamentului pentru Publicitate al Comitetului provinciei Shaanxi, s-a întâlnit, sâmbătă, cu conducerea CJ Hunedoara. 

"În cadrul întrevederii, ambele părţi au vorbit despre regiunile pe care le reprezintă, despre oportunităţile şi planurile de dezvoltare. Cel mai important punct al discuţiei s-a centrat pe principalele direcţii de colaborare în cadrul relaţiei de înfrăţire. Prin semnarea protocolului de înfrăţire de către Zhuang Changxing, ministru al Departamentului pentru Publicitate al Comitetului provinciei Shaanxi, şi Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, se stabilesc colaborări în următoarele domenii: economic şi comercial, turism, ştiinţă şi tehnologie, cultură, educaţie, medicină tradiţională chineză, sport, pregătire de specialişti în resurse naturale", se arată în comunicat. 

Totodată, precizează sursa citată, s-a semnat o intenţie de cooperare între Universitatea Shaanxi de Medicină Chineză şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva pentru construirea la Deva a unui Centru de Medicină Tradiţională Chineză (diagnoză şi tratament). 

"Cooperarea prevede pregătirea la Universitatea Shaanxi a unor cadre medicale de la SJU Deva în medicina tradiţională chineză, susţinerea unor cursuri intensive de către specialişti chinezi la Deva, şi, în final, deschiderea Centrului de medicină tradiţională chineză în oraşul reşedinţă de judeţ. Documentul a fost semnat de către Liu Li, preşedintele Universităţii Shaanxi de Medicină Chinezească, şi dr. Ioan Demeter, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva", se spune în comunicat. 

La întâlnirea de la CJ Hunedoara au mai fost prezenţi din partea chineză, printre alţii, directorul general al Departamentului de Administrare al Patrimoniului, directorul general al Administraţiei Presei şi Publicaţiilor, Radio, Film şi Televiziune, directorul executiv general adjunct al Asociaţiei de Prietenie cu Ţările Străine, directorul general al Departamentului Educaţie, preşedintele Grupului de Autostrăzi, precum şi conducerea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din provincia chineză. 

La discuţii, din partea judeţului Hunedoara au mai fost prezenţi vicepreşedintele CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu, şi prefectul judeţului, Fabius Kiszley.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri