Cumvaplace.ro: Sursă importantă de proteine şi vitamine (A și B-uri), dorada este unul dintre peștii preferați de cei mai mulți dintre noi. Am ales să-l pregătim simplu, dar rezultatul final a fost unul surprinzător de bun. Cum am făcut rețeta de doradă cu cartofi la cuptor și sos de lămâie vedeți mai jos.
Porții 2
Timp preparare15 minute
Timp gătire 40 minute
Timp total 55 minute
INGREDIENTE
-
1 doradă
-
2 cartofi
-
Câteva roșii cherry (opțional)
-
Ulei de măsline
-
Rozmarin
-
Lămâie
-
Sare
-
Piper
-
Pentru sosul de lămâie
-
Zeama și coaja de la o lămâie
-
3 caței de usturoi pisați
-
70 g unt
-
200 ml smântână de gătit
-
Mărar tocat fin
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Cartofii se taie cu mandolina și se așază în tava unsă cu puțin ulei. Presărați sare, piper și rozmarin după gust și turnați deasupra și foarte puțin ulei. Dacă aveți, puneți și câteva roșioare.
- Puneți dorada deasupra, sare, piper, rozmarin, 1-2 felii de lămâie în burta peștelui, puțin ulei și dați la cuptor, la 190 de grade, 30-40 de minute.
- Pentru sosul de lămâie: Topiți untul și adăugați usturoiul, coaja și zeama de lămâie, sare și piper după gust. Lăsați să dea un clocot și puneți smântâna de gătit.
- Lăsați să fiarbă câteva minute, până capătă consistența cremoasă de sos. Luați de pe foc și adăugați puțin mărar tocat fin.
- După ce și peștele și cartofii s-au copt, turnați sosul de lămâie deasupra, chiar înainte de a le mânca.
REȚETĂ VIDEO
Doradă cu cartofi la cuptor și sos de lămâie