Ingrediente
500 de grame de făină
120 de grame de unt sau margarină
40 de grame de drojdie proaspătă
1 lingură de zahăr
1 linguriţă de rom
1 vârf de linguriţă de sare
coajă rasă de lămâie
5 gălbenuşuri
350 ml de lapte
zahăr pudră
zahăr vanilat
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în lapte încălzit ușor și în care se pune și zahărul. Gălbenușurile se amestecă bine cu sarea, după care se adaugă romul și laptele rămas. Peste făină să pune untul înmuiat, coaja de lămâie, laptele amestecat cu gălbenușurile și drojdia înmuiată cu lapte și zahăr. Se frământă bine și se lasă cel puțin o oră la crescut. După ce aluatul a crescut suficient, se face din el o foaie groasă de un deget, din care, cu ajutorul unei căni sau al unui pahar, se decupează gogoșile. Gogoşile se prăjesc în ulei. După ce se răcesc se dau cu zahăr pudră. Poftă bună!