Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rulada de carne a Mamei Floarea - rețetă bucovineană

Rulada de carne a Mamei Floarea - rețetă bucovineană

Rulada de carne a Mamei Floarea e poate una dintre cele mai interesante mancaruri pe care mi-a fost dat sa le aflu in nordul extrem al tarii. In satul bucovinean Poiana Stampei traia odata o femeie pe nume Floarea. Floricica ii spuneau pe cand era mai tanara, dar dupa ce trecusera anii peste ea i-au zis Floarea.

Floarea Bucatareasa. si asa i-a ramas numele si dupa ce n-a mai fost pe lume. De la ea a mai ramas si aceasta reteta - „rulada de carne a Mamei Floarea", pregatita din carne de porc, umpluta tot cu carne, dupa cum se va vedea. Iar nepotii si stranepotii ei o pregatesc azi, pomenindu-i numele.

Rulada de carne a Mamei Floarea - reteta

Evident, vom incepe prin a insirui ingredientele acestui fel de mancare savuros, care pastreaza vie memoria uneia dintre harnicele gospodine ale acestui minunat sat bucovinean pastrator de traditii.

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate

Ai trebuinta de o pulpa de porc, oua fierte, morcovi, gogosari la otet, sare, piper, patrunjel verde.

Citește mai departe reteta pentru Rulada de carne a Mamei Floarea

Subiecte în articol: rulada de carne Mama Floarea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri