Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rulouri de dovlecei cu brânză și sos de roșii

Rulouri de dovlecei cu brânză și sos de roșii

de Andreea Tiron    |   

Dovleceii se combină delicios cu brânza, verdețurile și sosul de roșii. Le-am îmbinat simplu și gustos, într-o rețetă delicioasă pentru prânz sau cină.

Vedeți care sunt ingredientele pentru rulouri de dovlecei cu brânză și sos de roșii și treceți-le pe lista de cumpărături.

Cumvaplace.ro:

INGREDIENTE

  • dovlecei (zucchini)

  • 400 g brânză telemea (de care preferați)

  • 2 linguri cu vârf de smântână (sau iaurt)

  • 1 legătură de mărar

  • 1 legătură de pătrunjel

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sosul de roșii (vedeți cum l-am făcut aici)
  • 1 kg roșii date pe răzătoare (sau 2 cutii de roșii tocate în suc propriu)

  • 1 ceapă uscată

  • 3 caței de usturoi

  • 1 vârf de cuțit de fulgi de chili

  • Busuioc

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Oregano

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Tăiați dovleceii (nu trebuie să-i curățați de coajă), pe lungime, în felii subțiri. Le dați cu puțină sare și ulei și le coaceți pe grătar, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, cât să se înmoaie, să le puteți rula ușor
  • Pentru sos, căliți ceapa și usturoiul în puțin ulei, apoi puneți sosul gros de roșii. Lăsați să dea 2-3 clocote, adăugați mirodeniile și mai lăsați să fiarbă 2-3 minute, apoi îl dați deoparte.
  • Sfărâmați brânza și o amestecați cu smântâna, verdețurile tăiate mărunt și piper. Dacă brânza nu e sărată, potriviți gustul și de sare.
  • Puneți 2 lingurițe de cremă de brânză pe fiecare felie de dovlecel și rulați.
  • Turnați sosul de roșii într-o tavă și așezați deasupra rulourile. Dacă sosul e prea gros, adăugați și un pic de apă. Dați la cuptor, la 200C, pentru 15 minute.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri