Jurnalul.ro Sport eXtrasport Alternativa la Jocurile Olimpice cade! Rușii amână Jocurile Mondiale ale Prieteniei până în 2025

Alternativa la Jocurile Olimpice cade! Rușii amână Jocurile Mondiale ale Prieteniei până în 2025

de Redacția Jurnalul    |   

Jocurile Mondiale ale Prieteniei, programate inițial pentru septembrie 2024, au fost amânate pentru 2025. Inside The Games informează că Comitetul de organizare va anunța în curând noi date pentru eveniment, care susține că a primit cereri de la aproape 2 500 de sportivi, din 127 de țări.

Gândit ca o alternativă la Jocurile Olimpice, la care mare parte din sportivii ruși și belaruși nu pot participa decât în condiții stricte, evenimentul va alinia la start sportivi în 36 de sporturi, în 21 de locații, 17 în Moscova și patru în Ekaterinburg.

Asociația Internațională pentru Prietenie (IFA), deținătoarea drepturilor de organizare a turneului, a menționat preocupări serioase care complică organizarea evenimentului în Rusia. Printre problemele cheie se numără preocupările legate de siguranța sportivilor care, conform acestora se confruntă cu opoziția federațiilor sportive internaționale și suprasolicitarea unei părți din sportivi, cei care se pregătesc și vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Jocurile Mondiale ale Prieteniei Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri