Săţioase şi gustoase, stafidele pot înlocui cu succes o gustare dintre mese. Ele pot fi adăugate în iaurt, terci sau în cerealele de dimineaţă, dar şi în salate sau sandvişuri. Iată câteva dintre beneficiile stafidelor asupra organismului tău, scrie ziarulring.ro.
Reduc riscul de cancer de colon
Experţii în nutriţie susţin că o dietă bogată în fibre este una dintre cele mai bune metode de apărare împotriva cancerului de colon. Mănâncă un pumn de stafide dimineaţa, la micul dejun, alături de un iaurt grecesc sau consumă-le simple, între mese.
Combat şi alte tipuri de cancer
Datorită conţinutului lor bogat în antioxidanţi, stafidele contribuie la sănătatea organismului şi împiedică apariţia şi dezvoltarea celulelor canceroase. Antioxidanţii neutralizează radicalii liberi care atacă celulele sănătoase şi pot cauza mutaţii genetice. De asemenea, antioxidanţii au rolul de a îmbunătăţi aspectul pielii şi de a o face mai fermă.