Jurnalul.ro Ştiri Externe Sergentul american Gordon Black rămâne într-o închisoare din Rusia

Sergentul american Gordon Black rămâne într-o închisoare din Rusia

de Redacția Jurnalul    |   

O instanţă din Rusia a respins apelul unui militar american care a fost condamnat în iunie la aproape patru ani într-o colonie penală după ce a fost găsit vinovat de furtul a 113 dolari de la iubita sa şi de ameninţări cu moartea la adresa acesteia, relatează Reuters.

Gordon Black, un sergent american în vârstă de 34 de ani, a fost reţinut pe 2 mai în oraşul Vladivostok, din estul îndepărtat al Rusiei, după o ceartă cu prietena sa, Alexandra Vaşciuk, pe care a cunoscut-o în Coreea de Sud.

El a pledat nevinovat la acuzaţia că a ameninţat-o cu moartea pe Alexandra Vaşciuk, dar a recunoscut că este parţial vinovat de luarea banilor, deşi a făcut-o din necesitate.

Un complet de judecători de la Tribunalul Primorski Krai a analizat apelul lui Black la verdict de la un tribunal districtual din Vladivostok, dar l-a lăsat neschimbat, a transmis instanţa într-un comunicat postat pe reţelele de socializare.

Apărarea lui Black a susţinut în apel că verdictul iniţial a fost ilegal şi nedrept şi a cerut un nou proces, a relatat anterior agenţia de ştiri de stat RIA.

Potrivit avocatului lui Black, verdictul nu s-a bazat pe materialele cazului, a ignorat dovezile care confirmă nevinovăţia lui Black şi a interpretat incorect acţiunile sale faţă de victimă, a transmis RIA.

Black se numără printre americanii reţinuţi în Rusia pentru o varietate de acuzaţii.

Săptămâna trecută, Ksenia Karelina a fost condamnată la 12 ani de închisoare, după ce un tribunal rus a găsit-o vinovată de trădare pentru că a donat 51,07 dolari unei organizaţii caritabile care sprijină Ucraina.

 

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri