Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Șoigu avertizează că Rusia va reacționa extrem de dur la atacurile ucrainene de pe teritoriul său

Serghei Șoigu avertizează că Rusia va reacționa extrem de dur la atacurile ucrainene de pe teritoriul său

de Redacția Jurnalul    |   

Federația Rusă avertizează că va reacționa "extrem de dur" la a alte atacuri reralizate pe teritoriul țării de către Ucraina, potrivit ministrului Apărării, Serghei Șoigu, scrie Reuters.

Regiunea Bolgorod, aflată la granița cu Ucraina, a fost atacată pe 22 mai. Sabotori s-au infiltrat în Graivoron care au atacat "bombardat mai mult de o duzină de aşezări. În regiune a fost introdus regimul operaţiunii de combatere a terorismului (CTO). În urma atacului, 13 civili au fost răniţi şi o persoană a murit", a anunțat guvernatorul Viceslav Gladkov. 

A doua zi, Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că i-a învins pe sabotori. 

"Peste 70 de terorişti ucraineni, patru vehicule blindate de luptă şi cinci camionete au fost distruse", informează instituția, care a mai precizat că restul au fost determinați să se întoarcă în Ucraina. 
"Vom continua sa răspundem la astfel de acţiuni ale militanţilor ucraineni prompt şi extrem de dur", a spus și Serghei Șoigu. 

Totodată, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a spus că atacatorii au folosit "hardware militar" de fabricație americană, ceea ce dovedește implicarea statelor occidentale în conflict. 

"Nu este un secret pentru noi că tot mai multe echipamente sunt livrate forţelor armate ale Ucrainei. Nu este un secret pentru nimeni că acest echipament este folosit împotriva propriei noastre armate. Nu este un secret pentru noi că implicarea directă şi indirectă a ţărilor occidentale în acest conflict creşte în fiecare zi. Tragem cele mai potrivite concluzii", a spus acesta. 


 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri