Jurnalul.ro Timp liber Servicii funerare în contextul actual   

Servicii funerare în contextul actual   

În peisajul autohton,firmele de pompe funebre îndeplinesc una dintre cele mai dificile sarcini: săvârșirea funeraliilor cuiva drag.  Având în vedere unicitatea și durerea profundă provocată de acest eveniment, nu există spațiu pentru greșeli în acest domeniu.

Așadar, înainte de a contracta o firmă de servicii funerare este esențială clarificarea obligațiilor acesteia față de defunct și familia acestuia. Astfel, putem avea așteptările corecte din partea prestatorului și putem reduce riscul neînțelegerilor.

În primul rând, reprezentanții firmei de servicii funerare trebuie să ofere consiliere membrilor familiei în planificarea pregătirilor, al înmormântării, dar și al eventualelor obiceiuri și tradiții ulterioare. Această planificare ar trebui să includă cel puțin următoarele etape:

- efectuarea procedeelor administrative pentru declararea decesului.

- alegerea îmbrăcămintei, a sicriului și al locașului unde va avea loc ceremonia funerară.

- preluarea defunctului pentru toaletare, cosmetizare și efectuarea procedurii de tanatopraxie.

- colaborarea cu reprezentanții locașului de cult pe parcursului efectuării funeraliilor religioase.

De cele mai multe ori, firmele de servicii funerare oferă clienților pachete standardizate care includ toate aceste aspecte. Cu toate acestea, în cazul în care există anumite obiceiuri specifice sau doleanțe din partea membrilor familiei, este important ca acestea să fie menționate înaintea semnării contractului de prestare servicii. Prin urmare, pentru evitarea confuziilor pe parcursul evenimentului, este importantă asigurarea unei bune comunicări cu firma de servicii funerare.

Pentru o bună colaborare între membri familiei și firma de servicii funerare, este esențial  ca fiecare să înțeleagă unde îi încep și unde i se sfârșesc responsabilitățile. Spre exemplu, deși firma de pompe funebre oferă consiliere în ceea ce privește procesul administrativ al decesului unei persoane, de cele mai multe ori doar membri familiei pot îndeplini anumite procedee legale. Printre acestea se numără inclusiv declararea decesului la starea civilă aparținătoare, precum și ridicarea ajutorului de înmormântare de la autoritățile statului.

Întrucât nu există „data următoare” când vorbim de decesul unei persoane, este foarte important ca, firma de pompe funebre aleasă să dețină o reputație solidă, cu un personal respectuos și empatic, care să poate deveni principalul sprijin al membrilor familiei în momentul sfâșietor al despărțirii.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri