Proprietăţile curative ale şofranului sunt menţionate in peste 90 de maladii. Dintre ele, Alzheimer, cancerul de piele, depresia, sistemul imunitar, purifică sângele, combate pofta de mâncare, este extrem de eficient în curele de slabire, poate preveni orbirea, scrie clicksanatate.ro.
Pentru că este un puternic antioxidant, şofranul a fost folosit din vechime pentru a controla problemele digestive, durerea, artrita şi inflamaţiile. Antimicrobian, antibacterian, lucrează ca un antiseptic şi ca un antibiotic. Este, de asemenea, un agent antiinflamator, ca şi ghimbirul. In plus, are grijă de ADN-ul nostru, prevenind mutaţiile. Cercetările recente au arătat că reduce şi efectele secundare ale şedinţelor de chimioterapie. In plus, este un potent agent antiviral împotriva HIV.
Luptă cu holera, febra tifoidă și difteria
Graţie calităţilor sale antiseptice, este prescris în durerile de stomac, in problemele hepatice şi intestinale şi chiar în caz de diaree cronică. Şofranul poate lupta chiar şi cu holera, febra tifoidă şi difteria, fiind util şi în caz de colită sau boala Crohn.