Jurnalul.ro Sport Sporturi Sorana Cîrstea, calificată pe tabloul principal la turneul WTA din Dubai

Sorana Cîrstea, calificată pe tabloul principal la turneul WTA din Dubai

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a reuşit să acceadă pe tabloul principal al turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2.643.670 dolari, după ce a învins-o luni pe spaniola Carla Suarez Navarro cu 6-2, 1-6, 6-4, în ultima rundă a calificărilor.

Cîrstea (29 ani, 70 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 52 de minute în faţa ibericei aflate la ultimul sezon din carieră (31 ani, 59 WTA). Românca a dominat primul set, pe care şi l-a adjudecat cu 6-2, a cedat clar în al doilea, cu 1-6, după ce a luat primul ghem, iar în decisiv situaţia a fost echilibrată, cele două mergând cap la cap până la 4-4, când Cîrstea a reuşit un break, încheind apoi conturile cu 6-4.

Sorana Cîrstea, care a avut 6 aşi, dar şi 6 duble greşeli, conduce acum cu 5-2 în meciurile directe cu Suarez Navarro.

Ana Bogdan (27 ani, 91 WTA) a fost învinsă în turul decisiv de Aleksandra Sasnovici (25 ani, 114 WTA) cu 6-4, 7-6 (4), într-o oră şi 45 de minute. Belarusa conduce cu 2-1 în meciurile directe.

Ana Bogdan va primi 7.650 dolari şi 18 de puncte WTA, iar Cîrstea şi-a asigurat un cec de 17.055 dolari şi 26 de puncte WTA.

Simona Halep, numărul doi mondial, este principala favorită a turneului de la Dubai şi va intra direct în optimile de finală, fază în care va înfrunta învingătoarea dintre Alison Riske (SUA) şi Ons Jabeur (Tunisia).

Halep a câştigat titlul la Dubai în 2015, anul trecut s-a oprit în sferturile de finală, învinsă de elveţianca Belinda Bencic.

Halep va juca şi la dublu, alături de germanca Julia Goerges, luni, contra perechii Makoto Ninomiya (Japonia)/Zhaoxuan Yang (China).
 

AGERPRES

Subiecte în articol: tenis sorana cîrstea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri