Jurnalul.ro România inteligentă Tiberiu Cristian Maier: Este nevoie de un efort colectiv din partea asiguratorilor pentru a crește numărul utilizatorilor acestei deductibilități fiscale

Tiberiu Cristian Maier: Este nevoie de un efort colectiv din partea asiguratorilor pentru a crește numărul utilizatorilor acestei deductibilități fiscale

de Redacția Jurnalul    |   

Tiberiu Cristian Maier, membru al board-ului Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), a participat miercuri la Conferința națională România Inteligentă „VIITORUL ASIGURAT – Viața și sănătatea românilor, pe mâini bune”. În cadrul evenimentului, Maier a abordat subiectul asigurărilor de sănătate pentru angajați și deductibilitatea fiscală de până la 400 euro pe an per persoană.

Conferința, organizată de Antena 3 CNN în colaborare cu UNSAR, a adus în prim-plan situația actuală a asigurărilor de sănătate și de viață din România, subliniind beneficiile pe termen lung ale acestora. Evenimentul a fost moderat de Adrian Ursu, realizator Antena 3 CNN.

„În România, aproximativ 30% dintre angajați, dintr-un total de 5,7 milioane, câștigă salariul minim pe economie. Este nevoie de un efort colectiv din partea asiguratorilor pentru a crește numărul utilizatorilor acestei deductibilități fiscale”, a declarat Maier. El a evidențiat că limita de 400 de euro, stabilită acum zece ani, nu mai este suficientă din cauza inflației și a includerii altor servicii în această sumă, cum ar fi abonamentele la sală sau abonamentele medicale.

Întrebat despre posibilitatea majorării acestei limite de deducere, Maier a afirmat: „Discuții sunt permanente, iar UNSAR va explica autorităților necesitatea unei creșteri. Acești bani se întorc în sistemul public de sănătate, susținând dezvoltarea acestuia. Efortul nostru este constant și așteptăm momentul oportun din punct de vedere politic și fiscal pentru a implementa aceste creșteri”.

Maier a subliniat complexitatea și personalizarea asigurărilor private de sănătate: „Aceste asigurări sunt construite exact pe nevoile individuale ale oamenilor, care variază de la o familie la alta, de la o persoană la alta, de la o companie la alta. Aceste nevoi pot fi acoperite până la limite destul de mari”.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri