Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tipuri de mașini agricole

Tipuri de mașini agricole

Pentru un fermier este esențial să aibă instrumentele adecvate care să servească la optimizarea muncii lui și la valorificarea terenului agricol.

În cadrul vehiculelor industriale există mașinile agricole, cu care fermierii își desfășoară munca în câmp într-un mod mai rapid și mai eficient. Există numeroase tipuri de vehicule agricole, dedicate diferitelor sarcini, precum și unelte, utilaje și mașini secundare, care sunt cuplate la mașini agricole și care sunt specifice anumitor tipuri de lucrări agricole. În cele ce urmează sunt detaliate principalele mașini agricole. Deși există multe tipuri diferite de mașini agricole, mai jos sunt veți regăsi doar patru dintre acestea, pe care fermierii le folosesc cel mai mult pentru munca în câmp: tractoare, combine agricole, motocultoare și remorci agricole.

Tractorul este cel mai folosit vehicul agricol deoarece se deplasează cu ușurință pe sol datorită capacității de aderență și are, de asemenea, o mare putere de tracțiune. În prezent, găsim în mare parte tractoare cu tracțiune pe 4 roți, de mare putere și versatilitate. Tractorul este considerat mașina agricolă prin excelență, nu doar datorită rezistenței sale în sine, ci și pentru că există alte utilaje care depind de el pentru a funcționa. Din acest motiv, tractoarele sunt folosite în agricultură pentru a tracta sarcini grele sau unelte și mașini secundare, precum semănători sau pluguri. Pentru cuplarea utilajelor, tractorul agricol are în mod normal un sistem cu trei brațe, care se numește cuplaj în trei puncte, și care este folosit pentru ridicarea și coborârea utilajelor secundare.

În sfârșit, trebuie menționat că utilizarea tractoarelor în lumea agricolă a făcut posibilă reducerea forței de muncă angajate în acest domeniu și, de asemenea, mecanizarea unor sarcini care erau îndeplinite în mod tradițional de animale. Tractoarele Case IH au fost fabricate pentru a satisface necesitățile de putere, confort și productivitate specifice tuturor fermelor, garantând utilizarea celor mai bune tehnologii în domeniu și sporind constant cifra de afaceri specifică acestor tipuri de activități. De o importanță maximă este faptul că motoarele care echipează tractoarele Case IH dezvoltă puteri cuprinse între 55 și 692 CP, pentru a îndeplini sarcinile zilnice de lucru în funcție de necesități.

La rândul său, combina agricolă este o mașină dedicată colectării produselor agricole. Inițial, această mașină avea nevoie de un tractor pentru a funcționa, deși astăzi există mașini de recoltat care lucrează singure și sunt autopropulsate. Mașinile de recoltat sunt formate dintr-un motor, un sistem motor, un mecanism de tăiere, un mecanism de treierat, un mecanism de curățare și un sistem de transport și depozitare.

Motocultorul, numit și tractor cu o singură axă, este un vehicul agricol autopropulsat cu axă și conceput pentru a fi dirijat de fermier pe jos prin ghidon, deși există unele care încorporează un scaun pentru a facilita manevrarea acestuia de către fermier.  Motocultoarele au un motor pe benzină sau diesel, care le oferă o putere de cel mult 15 kW, și două roți motrice. Motocultoarele pot încorpora diferite unelte, cum ar fi pluguri, semănători, sisteme de irigare, remorci.

În sfârșit, ultimul tip din categoria utilaje agricole este remorca agricolă. Este un vehicul de marfă nemotorizat, alcătuit din șasiu, patru roți, suprafața de încărcare și poate avea frâne proprii. Remorca este menită să fie trasă și condusă de tractorul agricol menționat anterior.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri