Jurnalul.ro Ştiri Externe Uniunea Europeană, gata ''să coopereze'' cu guvernul de extremă dreapta al Georgiei Meloni

Uniunea Europeană, gata ''să coopereze'' cu guvernul de extremă dreapta al Georgiei Meloni

Uniunea Europeană s-a declarat gata "să coopereze" cu guvernul Giorgiei Meloni, care a depus jurământul sâmbătă şi urmează să-şi înceapă mandatul duminică, anunță AFP.

"Felicitări Georgiei Meloni pentru nominalizarea sa ca prim-ministru, prima femeie care obţine acest post", a postat pe Twitter preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. "Contez pe o cooperare constructivă cu noul guvern, în faţa provocărilor pe care trebuie să le înfruntăm împreună", a adăugat ea.

 

 


"Să lucrăm împreună pentru binele Italiei şi al UE", a scris la rândul său preşedintele Consiliului European, Charles Michel. "Europa are nevoie de Italia. Împreună, vom depăşi toate dificultăţile", a întărit preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, într-o postare pe Twitter în italiană.

 



"Iată echipa guvernamentală care, cu mândrie şi simţul responsabilităţilor, va fi în slujba Italiei. Acum, la muncă", a postat Meloni pe Twitter, lângă o fotografie oficială a guvernului. De asemenea au fost prezenţi la ceremonia apropiaţii Giorgiei Meloni, respectiv partenerul său de 41 de ani, jurnalistul Andrea Giambruno, şi fiica lor de şase ani, Ginevra.

 

 



 

 

Subiecte în articol: Ursula von der Leyen
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri