Identitatea acesteia nu a fost dezvăluită dar a fost pozitiv începând din 2020 și avea probleme respiratorii. Pe parcursul celor 505 zile de boală a fost verificat de circa 45 de ori, toate testele ieșind pozitive, arată un studiu realizat de cercetători de la King's College din Londra şi de la spitalul londonez Guy's and St. Thomas, în perioada martie 2020-decembrie 2021.
Au fost urmăriți 9 pacienți imunodeprimaţi cu infecţie acută de COVID-19. Toți au ieșit pozitiv timp de 8 săptămâni, 2 au rămas infectați peste un an, 4 au murit și 4 s-au vindecat. 5 bolnavi au prezentat mutații, iar unul dintre bolnavi a avut 10 mutații ale virusului.
"Pacienţii imunodeprimaţi cu o infecţie persistentă au puţine şanse de supravieţuire, iar noi strategii de tratamente sunt necesare în mod urgent pentru a pune capăt infecţiei lor. Am vrut să caracterizăm evoluţia virală la aceşti ipacienți care pot acumula mutaţii pe parcursul infecţiei lor persistente. Este una dintre ipotezele analizate pentru a explica apariţia variantelor", a spus Gaia Nebbia, coordonatoarea studiului.
Circa 70% dintre britanici au fost infectați cu COVID-19, potrivit Oficiul naţional pentru statistică din Regatul Unit.