Jurnalul.ro Ştiri Externe Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

de Redacția Jurnalul    |   

Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a pierdut vineri o bătălie legală în Australia, fiind obligată să plătească o amendă de 417.000 de dolari americani.

Decizia a fost luată de Curtea Federală din Australia, care a respins argumentele companiei împotriva amenzii impuse de Comisia eSafety, organismul de supraveghere online al țării.

Judecătorul Michael Wheelahan a declarat că „X a eșuat în toate pretențiile sale", respingând argumentul companiei conform căruia nu ar fi trebuit să răspundă solicitărilor comisiei deoarece acestea fuseseră adresate inițial Twitter, companie care nu mai există.

Comisarul pentru eSafety, Julie Inman Grant, a salutat decizia, avertizând că „dacă argumentul X ar fi fost acceptat de instanță, ar fi putut crea precedentul îngrijorător conform căruia fuziunea unei companii străine cu o altă companie străină i-ar putea permite să evite obligațiile de reglementare în Australia".

Inman Grant a declarat anterior că eforturile X de a scăpa platforma de conținutul grafic sexual și violent se rezumă la „vorbe goale”.

Amenda a fost impusă inițial pentru răspunsuri „incomplete" la solicitările repetate ale comisiei privind modul în care platforma abordează răspândirea conținutului cu abuzuri sexuale asupra copiilor.

Acest caz este doar unul dintre multele conflicte dintre X și autoritățile australiene. Musk a criticat anterior guvernul australian, numindu-l „fascist" și atacând legile propuse care ar amenda platformele de social media pentru eșecul în combaterea dezinformării.

Decizia subliniază tensiunile crescânde dintre gigantul tech și autoritățile de reglementare din întreaga lume, inclusiv din Uniunea Europeană și Brazilia, unde X s-a confruntat cu suspendări și amenințări de amenzi.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: x australia amendă
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri