x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Armageddon - Adrian Mititelu va fi anchetat pentru frauda

Armageddon - Adrian Mititelu va fi anchetat pentru frauda

de Daniela Ivan    |    26 Aug 2006   •   00:00
Armageddon - Adrian Mititelu va fi anchetat pentru frauda

Adrian Mititelu, patronul Universitatii Craiova, va fi anchetat de Parchet ca a fraudat bugetul de stat cu 700 miliarde de lei vechi, prin savarsirea mai multor infractiuni. Insa omul de afaceri neaga si spune ca totul este o facatura pusa la cale de dusmani.

Dosarul Mititelu a ajuns la Parchet, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, dar si pe internet, unde circula sub forma unui Armageddon, ce poate fi accesat la adresa http://adimititelu.googlepages.com/. Este vorba despre acuzatii grave, care, daca se vor dovedi, ii vor aduce lui Mititelu ani buni de puscarie.

IMOBILIARE.Mititelu a facut 700 miliarde de lei vechi, bani negri din afaceri ilegale, fentand statul. Mai mult de jumatate din acesti bani, peste 411 miliarde de lei vechi, provin dintr-o tranzactie imobiliara. A preluat un teren de 23,5 hectare de la Pomicola Dolj, cu 0,1 euro/mp, in conditiile in care pretul la care acesta se tranzactiona pe piata era de 50 de euro/mp. Finantele Publice din Dolj au trimis o plangere catre Parchet, prin care solicita punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Mititelu si a partenerilor de afaceri ai acestuia, pentru "scoaterea in mod nelegal din proprietatea publica a terenului. Tot din tranzactii imobiliare, patronul clubului craiovean a mai tras o teapa statului, de 20 de miliarde de lei vechi, prin preluarea ilegala a unor constructii si plantatii tot de la Pomicola Dolj".
Click pt a mari imaginea
ONLINE. Acest facsimil poate fi citit pe net, alaturi de alte doua

FISCALE. In contabilitatea firmelor Maxitec SRL si Regional Media, patronate de Mititelu, s-au gasit grave nereguli, care au condus la fraudarea bugetului de stat cu inca 275 de miliarde de lei vechi, se arata in documentele care circula pe internet. Neplata TVA, inregistrarea veniturilor incasate in scopul reducerii impozitelor, diminuarea profitului impozabil prin inregistrarea pe cheltuieli a unor lucrari de investitii, sunt doar cateva din neregulile grave pe care controlorii fiscali le-au gasit la firmele omului de afaceri.

Mititelu este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Dolj, a carui ascensiune in ierarhia baronilor locali a inceput acum sase ani. El a facut averea in mare parte din tranzactii imobiliare, identificand oportunitatile lasate liber de legislatie, care i-au permis sa foloseasca firme suveica, prin care sa vanda si sa revanda terenuri luate pe nimic de la stat. Ramane de vazut daca a trecut si dincolo de limita legalitatii, in zona infractionalitatii.

REPLICA
"Dezvaluirile despre infractiunile comise de mine nu sunt decat o noua fila a unui scenariu care are ca unic scop denigrarea mea si obstructionarea in a realiza ce mi-am propus la Universitatea Craiova. Plangerea Finantelor doljene catre Parchet e de fapt un plan diabolic pus la cale de gruparea mafiota care conduce orasul Craiova si care ii are in frunte pe Rodion Camataru si Antonie Solomon. Nu intamplator, aceste mizerii au aparut inaintea importantului meci Universitatea Craiova - Dinamo. Mentionez ca in privinta terenului ce face obiectul acestor acuzatii am fost anchetat de trei ori, acuzele dovedindu-se total nefondate", se scrie intr-un comunicat emis ieri de Adrian Mititelu.
×
Subiecte în articol: economic mititelu