x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UPDATE Petre Daea: Producția de grâu este cu 18% mai mică în 2022

UPDATE Petre Daea: Producția de grâu este cu 18% mai mică în 2022

10 Aug 2022   •   14:52
UPDATE Petre Daea: Producția de grâu este cu 18% mai mică în 2022

S-a încheiat recoltarea grâului, iar producția obținută va asigura necesarul pentru consum intern și pentru export, a anunțat Petre Daea, ministrul Agriculuturii.

Producția de grâu din acest an, obținută la nivel național, este cu 15 până la 18% mai mică decât cea de anul trecut, a explicat acesta.

„Este mai mică decât anul trecut. Ea este cu 15, maxim 18% mai mică față de anul trecut”, a spus Petre Daea, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Săptămâna viitoare vor fi finalizate cifrele exacte despre producția din acest an.

„Am realizat o producție care asigură confortul economic al fermierilor, deci la o producție la care s-a gândit fiecare fermier, cu excepția a trei zone: Vrancea, Buzău și Galați, sunt zonele unde pierderile de recoltă la grâu nu le crează un confort necesar. Aici lucrurile vor sta într-un alt sertar al sprijinului, în funcție de situație”, a precizat demnitarul.

ȘTIRE INIȚIALĂ „Am încheiat recoltatul la grâu în toată țara și avem producția necesară pentru consum intern și pentru export. Cifra exactă o voi comunica săptămâna viitoare atunci când am pe masă toate informațiile autorizate, în sensul transmiterii acestora pe bază de semnătură”, a declarat Petre Daea la începutul ședinței de guvern.

Acesta a anunțat că s-a început recoltatul și la floarea-soarelui.

„Important este că am început acum în cinci județe să recoltăm floarea-soarelui, recoltăm suprafețele care au fost afectate de secetă pentru că ele au ajuns la maturitatea de recoltare, în așa fel încât să nu înregistrăm nicio pierdere”, a precizat ministrul Agriculurii.

×
Subiecte în articol: Petre Daea grău floarea soarelui