x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UPDATE Când vor fi redeschise mallurile, cinematografele, locurile de joacă

UPDATE Când vor fi redeschise mallurile, cinematografele, locurile de joacă

02 Iun 2020   •   16:27
UPDATE Când vor fi redeschise mallurile, cinematografele, locurile de joacă

Mallurile vor fi redeschise din 15 iunie, dacă până la această dată numărul persoanelor infectate va scădea, a transmis ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

"Alături de premierul Ludovic Orban am avut astăzi o întâlnire cu membri ai Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România. Aceştia ne-au prezentat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă de criză. Drept urmare, în urma discuţiilor avute am stabilit că, în cazul în care situaţia epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mallurile cu data de 15 iunie", a scris demnitarul, pe Facebook.

Autoritățile nu iau în considerare, deocamdată, posibilitatea deschiderea cinematografelor şi a locurilor de joacă din interiorul mall-urilor.

"Pentru moment, nu luăm în calcul ca din data de 15 iunie să fie deschise cinematografele şi locurile de joacă, din interior. Uşor, uşor se vor da măsuri de relaxare, pentru a ajuta la revitalizarea economiei, pentru ca viaţa să revină la normalitate", a precizat ministrul. 

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că astăzi se va întâlni cu reprezentanții mallurilor și vor discuta despre redeschiderea marilor magazine. Dacă lucrurile merg bine, acestea ar putea primi clienții din 15 iunie.

„La ora 15:00, am o întâlnire cu reprezentanții mallurilor, cu reprezentanții care închiriază aceste spații comerciale. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm, și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele mari. Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă. Dacă lucrurile merg bine vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat demnitarul.

×