x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cacealmaua alocațiilor

Cacealmaua alocațiilor

de Serban Cionoff    |    14 Noi 2020   •   18:14
Cacealmaua alocațiilor

Ieri,pseudo-președintele Klaus Iohannis trimis parlamentului spre reexaminare Legea prin care se dublau alocațiile copiilor. Sincer să fiu, nu mă miră gestul său.Mă miră,în schimb, lipsa unor reacții ferme, categorice din parte asociațiilor de părinți, ale cadrelor didactice din grădinițe și din școli, în primul rând a sindicatelor din învățământ, ca și a altor entități reprezentative ale societății civile. Noi de aici ar trebui să deducem că toată lumea l-a luat pe ,,ich verstehe’’ în brațe, că am închis subiectul  și mergem mai departe? Ar fi dezolant să fie așa, dar teamă îmi este ca acesta este realitatea.

 În primele momente după aflarea veștii, m-am gândit că, fiind vorba despre un subiect atât de sensibil, care vizează direct cele mai tinere vlăstare ale țării,  chiriașul de  la Cotroceni a sesizat nereguli grave în redactarea textului și a cerut remedierea lor cu maximă celeritate. Făcând asta tocmai pentru ca legea să vină cât mai bine în sprijinul copiilor, adolescenților și al familiilor lor. Nici pomeneală! Singurul pretext invocat a fost transmis parlamentarilor în formatul unei lozinci care pariez că i-ar face foarte invidioși pe propagandiștii ,,Epocii de Aur’’.Citez: ,,Prioritățile de cheltuire a banului public trebuie să vizeze protejarea cetățenilor și a economiei’’.

 Așadar pentru pseudo-președintele Klaus Iohannis alocațiile copiilor sunt, nici mai mult nici mai puțin, decât un pericol public, un factor de risc pentru siguranța cetățenilor  și pentru stabilitatea economiei naționale?Bravos națiune, halal să–ți fie!

 Las la o pare faptul că gestul și frazeologia îi aparțin celui ales și reales în funcția supremă a statului de drept,garantul respectării legi și legalității, și mă refer numai la faptul că acest personaj este profesor, un fel de părinte pentru școlari și, totodată, un sprijin temeinic, de nădejde al părinților, al familiilor și dascălilor din orașele și satele Românie. Da, ar trebui să fie, dar nu este! Dovedește lucrul acesta chiar fumigena mai sus menționată. Păi, mult prea (ne) stimate și (ne) iubite Klaus Iohannis, atunci pe ce s-au dus uriașele împrumuturi pe care le-a făcut ministrul dumnitale Florin Câțu, dacă nu sunt bani nici pentru alocațiile copiilor?  Una din două: sau nu ți-a spus nici dumnitale Câțu sau ți-a spus dar nu vrei să ne spui și nouă care este adevărul?Că vorba aia, nu ar fi pentru prima dată când procedezi într-un asemenea hal. Vezi, mai nou, cum stă treaba cu mormanul de bani pe care ziceai că te-ai căznit din răsputeri să îl aduci acasă de la Uniunea Europeană, dar care, în realitate, care mai are nițel și intră în categoria bancurilor de la Radio Erevan.

 Printr-o amară coincidență, tot în aceste zile au apărut pe canale de informații date dintr-un material care ar urma să intre  în dezbaterea guWERNului. Document de lucru din care rezultă că, în prezent, din trei elevi unul nu are tabletă. Și atunci cum mai vrei, dumneata, profesore Klaus Iohannis, să aibă succes panarama zisă ,,tele-școală’’? Nu credeți că, de data asta, prefixul ,,tele’’, care semnifică distanța, recte învățământul de la distanță,  marchează, mai degrabă,realitatea că această încropeală este foarte-foarte departe de condiția unui învățământ performant și foarte puțin în măsură să asigure copiilor și adolescenților țării  accesul liber, nediscriminatoriu, la educație?

 Iar dacă ocupat până peste cap să fie vârful de lance și lăudacul-șef al PNL, fostul profesor de fizică de la Sibiu nu și-a mai făcut timp să se mai ocupe și de treaba asta, măcar băiatul lui de mingii, Ludovic Orban ar fi putut să îi spună că, poate, din alocațiile mărite măcar câțiva părinți le-ar fi luat copiilor lor câte o tabletă. Ți-ai găsit?! Uitați că tocmai zilele trecute Ludovic Orban, acest alt pseudo-, de data asta, pseudo-premier,i-a făcut pe adolescenți ,,răspândaci ai Coronavirusului’’? Adolescenți pe care, atunci când aveau nevoie de ei ca masă de manevră, Klaus Iohannis și camarila lui nu îi mai scoteau din ,,tineri frumoși și liberi’’.

 Se poate, totuși, pune o întrebare de elementar bun simț:oare, Klaus Iohannis și băieții lui nu realizează că, luând în cascadă asemenea abuzive măsuri,ele pot să devină pietre de moară pentru ei și,în acest fel, își taie craca de sub picioare la alegerile parlamentare? Nici pomeneală de așa ceva! Știu foarte bine că românul rabdă multe și își fac din asta, un aliat de nădejde. De unde ni se trage și această nouă și urâtă cacealma patent Klaus Iohannis!  

                                             

×