x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Marte retrograd 9 septembrie-13 noiembrie 2020. Ce înseamnă pentru dragoste, relații și viață

Marte retrograd 9 septembrie-13 noiembrie 2020. Ce înseamnă pentru dragoste, relații și viață

09 Sep 2020   •   16:28
Marte retrograd 9 septembrie-13 noiembrie 2020. Ce înseamnă pentru dragoste, relații și viață
Sursa foto: Hepta

Mișcarea retrogradă a planetei Marte în Berbec, adică în domiciliul său, nu se va mai repeta până în anul 2067. În această perioadă avem de învățat o lecție de viață întrucât anumite căi de evoluție nu sunt ușoare dar sunt necesare, scrie yourtango.com

Mersul retrograd al planetei Marte începe pe 9 septembrie și se termină pe 13 noiembrie. Marte guvernează ambiția, impulsurile, pasiunea și sexul. Prin urmare, atunci când aceasta merge înapoi, se încetinește ritmul, în timp ce începe un nou ciclu e viață.

Marte retrogradează extrem de rar în propria zodie. Ultima dată s-a întâmplat în 1988. Din această cauză, ceea ce alegem și  ceea ce înțelegem acum va avea un impact pe termen lung asupra vieții noastre și este, totodată, incredibil de important și pentru sufletul nostru. 

Ce înseamnă Marte retrograd în Berbec 

Întrucât guvernează masculinul, putem vedea că energia din noi toți este activată. Marte stăpânește și capacitatea noastră de a ne manifesta, de a ne crea visele și destinul. Vom putea face lucrurile să se întâmple, iar ceea ce ne va impulsiona va fi pasiunea. În funcție de semnul în care se deplasează această planetă, vom fi afectați în moduri diferite. 

Această planetă schimbă zodiile la fiecare 3-4 săptămâni. Cu toate astea, acum va petrece șase luni în semnul pe care îl guvernează. Când Marte este în domiciliu se află în exaltare și este puternic. Acum însă, întrucât timp de două luni este retrograd, simțim că nu ne mișcăm atât de repede pe cât ne-am dori. 

Marte este retrograd doar 9% din timp, ceea ce înseamnă că aceste perioade au un impact mare asupra vieților noastre. Aceasta este singura dată, ca persoane adulte, când avem șansa de a folosi această energie pentru a face schimbări în viața noastră și curajul de a merge mai departe. 

S-ar putea să pară că există multă presiune, dar este important să știm că astologia ne ajută asupra lucrurilor care deja se întâmplă. Dacă ne oprim un moment și ne gândim  la un aspect al vieții noastre unde știm că vor avea loc schimbări, putem vedea cât de necesară este această energie în manifestarea noii realități pe care vrem să o creăm. Acest lucru nu înseamnă însă că va fi ușor. 

Provocările retrogradării planetei Marte 

Deși aceasta este o retrogradare utilă, va veni cu câteva procovări. Cea mai importantă este aceea că, încă din luna august, Marte și Saturn au dansat împreună într-un pătrat perfect, iar acest lucru va continua până în noiembrie.

Saturn se află și el acasă, adică în semnul Capricornului. Mersul său este direct și se deplasează prin ultimele grade ale acestei zodii, înainte de a intra în Vărsător, care va marca o perioadă de curățenie. Acesta va fi momentul în care va trebui să curățăm mizeria din viața noastră înainte de a merge mai departe, astfel încât să nu ne stricăm viitorul pe care sperăm să-l construim. 

Dar înseamnă că ni se va cere să continuăm discuțiile și să încorporăm lecțiile dificile centrate în jurul limitelor și a karmei, pe care le-am învățat cu Saturn. În astrologie, un pătrat este reprezentat de două planete care se află la 90 de grade una de cealaltă, ceea ce creează un punct de stres. În astrologia tradițională, acest lucru era considerat un aspect negativ sau greu, dar în acest caz este benefic, chiar dacă provocator. Gândiți-vă ca la un pătrat ca la punctul culminant al filmului vostru preferat. Ceva trebuie să se schimbe pentru a continua să mergem înainte. Aceasta este magia pătratului.

În această perioadă vom simți blocaje la încorporarea propriei individualități în viețile noastre, cunoscute și sub numele de a trăi și a spune adevărul nostru. Ne putem simți frustrați, mai ales din punct de vedere sexual, dacă nu ne putem exprima sau nu putem fi alături de persoana de care ne simțim atrași. Poate exista confuzie sau furie la obstacolele care apar sau doar prevalența întârzierilor pe care le întâmpinăm în timpul acestui tranzit.

Indiferent de provocările pe care le avem în următoarele săptămâni, există un scop. În plus, sensul întârzierilor se regăsește în faptul că, între 9 și 12 septembrie, vor exista șase planete retrograde. Un alt semn din univers, în cazul în care nu suntem clarificați, este că trebuie să fim atenți.

S-ar putea să simțim că suntem deplasați și să încetinim, de parcă nu suntem siguri cine suntem, unde suntem ori cui aparținem. Folosiți această senzație pentru a încorpora mai multă reflecție în practica voastră de zi cu zi, cu memento-ul că acest lucru va trece. Apoi va sosi momentul acțiunii.

Scopul și beneficiile retrogradării planetei Marte în Berbec

Motivul pentru care trecem prin toate acestea este că, odată ce va veni luna noiembrie, va trebui să mergem mai departe. Iar pentru asta va trebui să ne fie clar în ce direcție ne vom deplasa. 

Este vorba și despre acea perioadă de presiune internă a limitărilor pe care le putem simți față de a fi adevăratul nostru sine și despre cum uneori trebuie să experimentăm, astfel încât să găsim curajul de a afla cine suntem.

Această retrogradare a planetei Marte ne va afecta nu doar pe noi înșine, ci multe aspecte ale vieții noastre, inclusiv relațiile și cariera. Pe măsură ce avansăm prin aceste lecții, alături de Marte și Saturn, care ne vor face să conștentizăm dureros ce vrem și nepermițându-ne să-l obținem imediat, ve vom transforma în altfel de oameni. Vom experimenta noi moduri de a fi, de a trăi și chiar de a visa. 

Este momentul să ne clarificăm adevărurile pe care le simțim, astfel încât, odată ce Marte va reveni la mersul său direct, să nu mai avem nicio problemă și să facem exact ceea ce știm că trebuie, chiar dacă ne anulează toată viața de până acum. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: zodiac horoscoop marte retrograd