x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EURO 2008 / Ratează campioana mondială

EURO 2008 / Ratează campioana mondială

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    12 Iun 2008   •   00:00
EURO 2008 / Ratează campioana mondială

EURO 2008 – ROMÂNIA ● Marica are interzis două zile la antrenament
Accidentarea suferită la antrenamentul de marţi seară l-a scos pe Ciprian Marica din calculele pentru cel de-al doilea meci pe care echipa naţională îl va susţine la turneul final, mîine seară, tot la Zürich, de la ora 18:00, împotriva Italiei.



EURO 2008 – ROMÂNIA ● Marica are interzis două zile la antrenament
Accidentarea suferită la antrenamentul de marţi seară l-a scos pe Ciprian Marica din calculele pentru cel de-al doilea meci pe care echipa naţională îl va susţine la turneul final, mîine seară, tot la Zürich, de la ora 18:00, împotriva Italiei.

Lovitura puternică primită în contactul cu celălalt atacant cu şanse de a prinde primul “11” la meciul cu Italia, Marius Niculae, a lăsat urme mult mai adînci decît se aşteptau oficialii echipei naţionale.

CĂZUT. Tomografiile efectuate marţi seară şi miercuri dimineaţă au relevat că Marica a suferit o comoţie destul de puternică şi nu are voie să se antreneze normal cel puţin două zile. Asta înseamnă că atacantul lui VfB Stuttgart va rata partida care ar putea fi decisivă pentru soarta tricolorilor la Euro 2008. El păstrează doar şanse de a intra în cărţile pentru titularizare pentru ultimul joc din grupa C, programat la 17 iunie, la Berna, cu Olanda. Surse din interiorul delegaţiei noastre ne-au dezvăluit că Marica este extrem de afectat din punct de vedere psihic, mai ales după ce şi-a pierdut locul în echipă în detrimentul lui Daniel Niculae. Din acest motiv, chiar dacă va fi apt din punct de vedere fizic pentru întîlnirea cu “portocala mecanică”, selecţionerul Victor Piţurcă va opta, cel mai probabil, pentru a-i da o şansă celui de-al treilea atacant de careu din lot, Marius Niculae. “Este adevărat, Ciprian nu are voie să se antreneze timp de două zile şi, din păcate, nu are şanse de a evolua în meciul cu Italia”, a explicat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

ÎNCREDERE. Lupescu a vorbit şi despre confruntarea cu italienii, de vineri: “Va fi o partidă foarte dificilă. Personal, sînt sigur că înfrîngerea Italiei din primul meci ne face misiunea mult mai grea. Să nu credeţi că italienii nu ştiu să joace la victorie fără a lăsa prea multe spaţii pentru adversar. Este o echipă versată şi ştie să obţină ceea ce trebuie fără riscuri prea mari. Totuşi, eu cred că avem un alt avantaj. După egalul împotriva Franţei, i-am simţit pe jucători mult mai încrezători în forţele proprii şi sînt convins că vom vedea o altă faţă cu Italia, poate şi cu mai mult curaj”, a spus Lupescu. Selecţionerul Victor Piţurcă va conduce astăzi, de la ora 12:00, antrenamentul oficial dinaintea meciului de vineri seară, staff-ul tricolorilor hotărînd ca şedinţa de pregătire să se desfăşoare tot pe AFG Arena din St. Gallen, nu la Zürich, acolo unde România va întîlni Italia. Oficialii doresc să evite un nou drum de circa o oră şi douăzeci de minute cu autocarul pînă la Zürich. Victor Piţurcă a început de ieri seară, împreună cu jucătorii, analiza video a naţionalei Italiei.

REGRET

“A fost o minge pe sus, am sărit amîndoi la cap, el a vrut să devieze cu capul pe spate, eu eram în defensivă şi ne-am lovit. Ciprian m-a lovit cu capul în tîmplă, iar eu, din săritură, l-am lovit în ceafă. Sîntem prieteni buni, vă daţi seama că nu putea fi nimic intenţionat. Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întîmplat şi sper să se refacă foarte repede”
Marius Niculae

ACCIDENT

“Este un gen de fază, de contact, care se petrece de foarte multe ori la antrenamente şi deseori se lasă cu asemenea urmări. Normal că regretăm că s-a întîmplat la noi aşa ceva, dar sperăm ca Marica să-şi revină cît mai repede.
Toţi sîntem îngrijoraţi cînd apar asemenea probleme, pentru că echipa naţională este o familie”

Cosmin Contra

ASEMĂNARE

“România a arătat exact aşa cum o ştiam, o echipă organizată, bună, solidă, pregătită. Este o echipă care seamănă foarte mult cu Italia din punct de vedere al talentului şi al profilului jucătorilor. Din acest punct de vedere, meciul dintre ele va fi interesant de urmărit. O să vedeţi că românii vor mai încurca multe socoteli la acest turneu final”
Raymond Domenech - selecţioner Franţa

Cosmin Contra: “Să nu pierdem cu Italia!”

Fundaşul dreapta al naţionalei României, Cosmin Contra, a stat ieri de vorbă cu suporterii pe site-ul oficial al UEFA. Pentru început, “tricolorul” a făcut referire la meciul pe care reprezentativa noastră l-a terminat la egalitate, scor 0-0, cu Franţa. “Nici Franţa nu a jucat spectaculos. Dacă am fi contat mai mult în atac, cred că am fi putut cîştiga. Poate că pentru spectatori a fost un meci plictisitor, dar din punctul nostru de vedere a fost unul cu o încărcătură extraordinară”, a spus “Guriţă”.

CALCULE. Contra a trecut apoi la meciul cu Italia, de mîine, de la Zürich. “Un rezultat bun cu Italia ne va da speranţe la calificarea în sferturile de finală ale competiţiei. Avem un moral bun după egalul cu Franţa şi avem şi un mic avantaj, fiindcă italienii sînt puţin presaţi şi obligaţi să atace, după ce au pierdut cu 3-0 meciul cu Olanda. Sper să cîştigăm, 1-0 sau 2-1, dar şi un rezultat de egalitate ar fi foarte bun. Dacă nu pierdem, orice rezultat este bun. Sîntem foarte încrezători înaintea acestui meci, chiar dacă vom da piept cu deţinătoarea titlului de campioană mondială. Sperăm să cîştigăm unul din următoarele două partide pentru a ne asigura prezenţa în faza următoare, dar şi două rezultate de egalitate ne mulţumesc”, a mai afirmat elevul lui Piţurcă. Acesta şi-a amintit şi despre scurta sa aventură la AC Milan. “A fost o greşeală faptul că am plecat de la Milan, poate cea mai mare greşeală a mea din carieră, însă în Spania îmi place foarte mult”, a spus jucătorul care activează în prezent la Getafe, dar care atunci cînd s-a despărţit de Milan semnase un contract cu Atletico Madrid. În final, Contra nu i-a omis pe suproteri, prezenţi în număr foarte mare în tribune la meciul de debut al României la Campionatul European: “Au făcut show în tribune. Ne-au ajutat foarte mult în momentele grele. Îi aşteptăm în număr la fel de mare şi la următoarele meciuri pentru că avem nevoie de sprijinul lor”. În ceea ce priveşte tactica pe care o va aborda România în meciul cu Italia, Contra a menţionat că aceasta va fi tot una defensivă, ca şi în confruntarea cu Franţa, dar şi că speră ca acţiunile ofensive să fie ceva mai consistente decît în disputa cu naţionala “Cocoşului galic”.

“Tricolorii”, relaxare în familie

Marţi seară, după unicul antrenament al zilei şi după şedinţa de refacere, mai mulţi jucători ai echipei naţionale au primit permisiunea de a se întîlni cu persoanele apropiate la SPA-ul şi restaurantul care aparţin de Hotelul Santispark din Abtwil. Căpitanul Cristi Chivu, Răzvan Raţ, Gabriel Tamaş, Răzvan Cociş sau Sorin Ghionea au petrecut peste o oră împreună cu soţiile, prietenele, părinţii sau rudele. Timpul alături de cei dragi a fost folosit pentru plimbări prin magazine sau prin simple discuţii la o cafea sau apă minerală. Unul dintre puţinii tricolori care nu au avut ocazia să-şi întîlnească apropiaţii a fost chiar starul Adrian Mutu. Părinţii săi sînt în doliu după decesul bunicii sale, în vreme ce soţia sa, Consuelo, are grijă de noua membră a familiei, micuţa Maya Vega, venită pe lume cu puţin timp înaintea startului turneului final.

×
Subiecte în articol: sport italia meciul