x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF - Aspiratiile "Nasului"

FRF - Aspiratiile "Nasului"

29 Noi 2006   •   00:00
FRF - Aspiratiile "Nasului"

Presedintele FRF, Mircea Sandu, va avea un inceput de an 2007 extrem de incarcat. Liderul fotbalului romanesc se numara printre candidatii la alegerile pentru Comitetul Executiv al UEFA, care vor avea loc cu prilejul Congresului UEFA de la Dusseldorf, programat la 25 si 26 ianuarie.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, va avea un inceput de an 2007 extrem de incarcat. Liderul fotbalului romanesc se numara printre candidatii la alegerile pentru Comitetul Executiv al UEFA, care vor avea loc cu prilejul Congresului UEFA de la Dusseldorf, programat la 25 si 26 ianuarie. Tot atunci vor avea loc si alegerile pentru functia de presedinte al forului european, cei doi candidati fiind actualul conducator, suedezul Lennart Johansson, si fostul mare fotbalist francez Michael Platini.

LOCURI. In Comitetul Executiv al UEFA sunt sase locuri pentru care se bat 13 candidati, acestia fiind Senes Erzik (Turcia), Angel Maria Villar Llona (Spania), Josep Mifsud (Malta), Giangiorgio Spiess (Elvetia) candideaza pentru un nou mandat, ceilalti pretendenti fiind Gilberto Parca Madail (Portugalia), Grigori Surkis (Ucraina), Rahat Aliev (Kazahstan), Tomas Gea (Andorra), Frantisek Laurinec (Slovacia), Liutauras Varanavicius (Lituania), Vlatko Markovic (Croatia) si Mircea Sandu (Romania). De asemenea, vizeaza realegerea in Comitetul Executiv UEFA si islandezul Eggert Magnusson, un potent om de afaceri care a preluat de curand clubul englez West Ham United, platind suma de 125 de milioane de euro impreuna cu un grup de investitori. Intrarea in Comitetul Executiv ar putea insemna si punerea la adapost impotriva greselilor de arbitraj.
INFO

SLOVENIA. Antrenorul Branko Oblak a renuntat la functia de selectioner al reprezentativei Sloveniei, adversara nationalei Romaniei in grupa G a preliminariilor Euro 2008. Presedintele federatiei slovene de fotbal, Rudi Zavrl, a declarat ca a fost o decizie luata de comun acord. "Este timpul pentru o schimbare", a spus Zavrl, adaugand ca fostul international Darko Milanici se afla printre posibilii succesori ai lui Branko Oblak: "Cred ca vom numi noul selectioner in decembrie, dar sunt mai multi candidati". Oblak, in varsta de 59 de ani, a preluat nationala Sloveniei in mai 2004, obtinand in aceasta perioada sase victorii, sapte remize si zece infrangeri.

ITALIA. Mijlocasul echipei AC Siena, Paul Codrea, ar putea rata partida de campionat cu Inter Milano, care se va disputa sambata, de la ora 19:00, in etapa a 14-a din Serie A. Codrea, care s-a accidentat in partida de campionat pe care Siena a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu Fiorentina, abia revenise pe teren dupa ce fusese operat in urma unei rupturi de tendon.

UNGARIA. Fostul international roman Tibor Selymes si-a reziliat contractul de antrenor cu gruparea ungara FC Sopron, in urma rezultatelor slabe din acest sezon. Dupa 15 etape, Sopron ocupa locul 12 in campionatul Ungariei, cu 17 puncte. Inlocuitorul lui Selymes va fi Aurel Csertoi, care a parasit in urma cu o luna pe FC Fehervar, la carma careia castigase Cupa Ungariei in sezonul trecut.

UCRAINA. Sahtior Donetk a invins luni, in deplasare, cu 1-0, pe Krivbas Krivoi-Rog, in etapa a 16-a a campionatului Ucrainei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Vorobei, in minutul 80. La Sahtior, Ciprian Marica a intrat pe teren in minutul 57, in timp ce Razvan Rat a fost integralist. Echipa antrenata de Mircea Lucescu ramane pe locul doi in clasament, avand 38 de puncte, cu patru mai putine decat ocupanta primei pozitii, Dinamo Kiev.

AUTOMOBILISM. Fosti piloti de Formula 1, printre care Nigel Mansel, Ricardo Patrese si Emerson Fitipaldi, vor concura in perioada 18-20 mai 2007 la Bucuresti, in cadrul Grand Prix Masters. Competitia va avea loc pe circuitul amenajat in jurul Palatului Parlamentului, in acelasi week-end in care se vor desfasura si cursele de FIA GT, GT 3, Formula 3 Marea Britanie si Cupa Dacia Logan. Circuitul va avea o lungime de 3,2 kilometri, iar la cursa vor putea asista 90.000 de spectatori in fiecare zi. Preturile biletelor vor varia intre 20 si 800 de euro pentru tot week-end-ul.

POLI TIMISOARA. Patronul Marian Iancu (foto) a declarat ca s-ar multumi cu o remiza in meciul din etapa a 18-a cu Steaua, care va avea loc duminica, in Ghencea. "Ar trebui sa jucam dinamic cu echipele mici si sa facem o aparare constructiva cu echipele mari. Nu cred ca echipa va fi mai ofensiva la meciul cu Steaua. Trebuie sa ne aparam sansa cu care plecam. E foarte greu sa joci in deplasare cu Steaua. Pornim cu sansa a doua, o sa vedem ce va fi. Plecam de la 0-0, incercam sa pastram scorul si eventual sa punem probleme", a spus Iancu.
×
Subiecte în articol: sport