x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 16 august 2004

Litoralul azi - 16 august 2004

16 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  16 august 2004

METEO. Vremea va fi frumoasa, cu cer variabil. Maximele vor fi cuprinse intre 22… 25°C, iar minimele - intre 15… 17°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 21… 22°C.

CONTROL. Satul de vacanta Delta este inchis. Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Turism au descoperit grupuri sanitare nefunctionale, igrasie, instalatii defecte.

  • Delegatiile din orasele infratite Umurbey si Gemlik, din Turcia, se pregatesc sa paraseasca statiunea dupa ce au participat la prima editie a "Zilelor Orasului Navodari". Aceasta prima aniversare a adunat artisti precum Talisman, Blondy, Liviu Vasilica, Nicu Mihai. Sarbatoarea a mai cuprins concursuri de cultura generala pentru copiii din statiune, o parada a costumelor populare romanesti si turcesti, Gala laureatilor Festivalului Lira Litoralului, intreceri de table si meciuri de fotbal.

  • Turistii din Mamaia trebuie sa isi caute un alt local unde sa manance peste, pentru ca unul dintre restaurantele de profil tocmai a fost "vizitat" de OPC, iar lucrurile nu au fost tocmai in regula. Restaurantul Casa Pescareasca ofera clientilor carne depozitata langa alte alimente. Salariatii nu sunt nici ei usa de biserica. Inspectorii OPC Constanta au descoperit ca acestia nu respecta normele igienico-sanitare, pastrand resturile de mancare gatita in acelasi loc cu alimentele care urmau sa fie preparate si servite la mese. S-au descoperit si pungi cu carne de pasare cu termenul de valabilitate de mult timp depasit. Pentru ca inca dosarul nu a fost finalizat, unitatea risca o amenda de pana la 100 de milioane de lei.

  • Cei care vor sa cumpere timbre ori vederi de la oficiile postale din Constanta nu trebuie sa se inghesuie in cursul saptamanii la cozi, pentru ca anumite unitati vor fi deschise si in week-end. Astfel, vor fi deschise sapte zile din sapte Oficiile 2, 4, 9, 10 si 12, situate in zonele Casa de Cultura, Str. Stabilizarii, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, Ciresica si zona km 4-5. Programul acestora va fi de la ora 8:00 pana la 13:00. Pe langa serviciile traditionale, prin intermediul acestei unitati puteti face si transferuri de bani.

  • Reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat Constanta au verificat unitatile alimentare din statiune. Cele mai mari nereguli s-au descoperit la terasa apartinand SC Autotrans Impex SRL, care isi depasise profilul de activitate pentru care a obtinut autorizatie. Unde trebuia sa functioneze doar barul, proprietarii s-au gandit ca ar mai scoate ceva bani daca ar vinde articole textile si de plaja. Dar asta in locul unde functiona si o bucatarie. Micii si pestele se preparau intr-o mizerie crunta si se vindeau alaturi de papuci de plaja si langa haine. Unitatea a fost inchisa, iar patronul, amendat cu 40 de milioane de lei.

  • Un alt sat de vacanta este inchis de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Turism. In urma numeroaselor reclamatii ale turistilor, inspectorii au efectuat un control in satul de vacanta Delta. S-a constatat ca grupurile sanitare erau nefunctionale, lenjeria murdara, instalatiile sanitare defecte, camerele pline de igrasie. Turistii au mai acuzat conducerea ca pretul de 170.000 de lei pe noapte de persoana pe care trebuiau sa il plateasca era mult prea mare pentru conditiile oferite. Ca urmare a neregulilor descoperite, s-a dispus amendarea conducerii unitatii cu 40.000.000 de lei si inchiderea satului de vacanta pana la remedierea neregulilor.

  • Statiunea este gazda celui de-al treilea Consiliu National al Transportatorilor din Romania. Evenimentul organizat de catre Federatia Nationala Patronala a Transportatorilor Rutieri din Romania reuneste aproximativ 100 de reprezentanti transportatori din 21 de judete. Acestia vor dezbate probleme legate de specificul activitatii lor la Centrul Roman de Afaceri "Marea Neagra - President". La discutii vor veni transportatori din Botosani, Braila, Buzau, Brasov, Bucuresti, Calarasi, Constanta, Cluj, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Giurgiu, Harghita, Mures, Maramures, Mehedinti, Satu-Mare, Sibiu, Tulcea si Timis.

    UNDE NE DISTRAM

  • COSTINESTI. Concerte, spectacole de teatru, rock, folk, dar si tenis pe plaja. Asta este atmosfera din Costinesti. Nu ratati Galele Studentesti, care se vor desfasura pana la 18 august, eveniment aflat deja la a doua editie pentru vara anului 2004. Organizate de Agentia pentru Sprijinirea Studentilor si Casele de Cultura ale Studentilor, institutii aflate in subordinea Autoritatii Nationale pentru Tineret, Galele cuprind, printre altele, competitii sportive (fotbal, tenis, volei, streetball), seri rock si folk, spectacole de dans si prezentari de moda ale studentilor creatori.

  • MAMAIA. Pentru o seara de luni, ce pica mai bine decat un film? La Gradina Albastros, de la ora 21:15, ruleaza "Troia", in regia lui Wolfgang Petersende. Cu siguranta va va face placere sa il vedeti pe Brad Pitt in rolul lui Ahile. De la ora 23:00, tot la Gradina Albatros, se difuzeaza filmul "Good bye Lenin". O comedie spumoasa in regia lui Wolfgang Becker. In rolurile principale ii veti regasi pe Daniel Bruhl si Katrin Sass. Pentru ambele filme, pretul unui bilet este de 50.000 de lei. Copiii, elevii, studentii, pensionarii platesc la pret redus 40.000 de lei.

  • CONSTANTA. Fotbal pe plaja. Asta va recomandam daca sunteti in Constanta. De la ora 16:00, pe terenul de langa Hotel Oxford, se desfasoara Cupa Presei la Fotbal. Participa echipe din partea Telegraf, TV Neptun, MTC TV, Observator, Independentul, Noua Realitate, Radio Constanta, Radio Sky, Antena 1 Constanta, Cuget Liber, Ziua, Radio Mix. Meciurile se desfasoara in zilele de luni, marti, joi si vineri, pana la 31 august. Se vor acorda si premii: Golgeterul My City, Portarul My City, Echipa fair-play My City.

  • MAMAIA. Teatrul de Vara gazduieste de la ora 21:00 spectacolul intitulat "Prieteni si dusmani". Stela Popescu, Daniela Gyorfi, Liviu Guta, Adi Minune, Nico, Nae Lazarescu si Vasile Muraru, Minodora, Catalin Arabu, AndreEA sunt cei care vor urca pe scena pentru dumneavoastra. Pe langa artistii amintiti, veti mai avea parte si de alte surprize. Copiii sub 10 ani pot intra gratuit la spectacolul amintit. (Cristina Ologeanu)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden constanta