x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ediţie de Colecţie – George Nicolescu

Ediţie de Colecţie – George Nicolescu

04 Ian 2010   •   00:00
Ediţie de Colecţie – George Nicolescu
Luni, 11 ianuarie 2010
După 40 de ani de carieră, Jurnalul Naţional îi dedică o Ediţie de Colecţie, însoţită de un CD de Colecţie, unuia dintre cei mai sensibili şi speciali artişti români, George Nicolescu.

"Cred că prea multă vreme George ne-a iertat ascultând în sine ceea ce alţi «nefericiţi» ca Ray Charles, Stevie Wonder, Jose Feliciano reuşiseră să pună în lumină. E vremea să ne revanşăm", spunea în urmă cu câţiva ani Eugen Dumitru, realizator tv şi prieten apropiat al interpretului. Şi ne revanşăm, oferindu-vă poveşti neştiute despre George Nicolescu şi o selecţie ce cuprinde 20 dintre cele mai cunoscute melodii lansate de-a lungul carierei sale. Printre ele, "Eternitate" (aflată în topul celor mai iubite piese de muzică uşoară românească din toate timpurile), "Mai avem nevoie şi de iarbă", "Dă-mi, dragoste, pute­rea ta", "Şi cântau mandolinele" sau "Ordinea de zi".

George Nicolescu a debutat în 1970, în cadrul Festivalului "Tinereţe pe portativ" de la Cluj, unde a luat premiul I. Au urmat alte premii la festivaluri în ţară, debutul la radio fiind abia la 2 ianuarie 1973, cu "Eternitate", piesă compusă de George Grigoriu. A activat apoi ca solist al formaţiei Optimiştii până la desfiinţarea ansamblului. George Nicolescu a fost una dintre re­velaţiile Cenaclului Flacăra, la începutul anilor '80, perioadă fertilă artistic, piesele compuse de artist fiind reunite pe discul "Ordinea de zi".

×
Subiecte în articol: special